Домашно Приготвен Мехлем - Лекувай Всичко


Полезен, приятен и без никаква химия, мазилото е подходящо за всякакви проблеми Лесно, бързо и без много разходи може да си приготвите вкъщи домашен мехлем, който е универсален и помага за почти всичко – ожулвания, ухапвания от насекоми, синини, белези, екземи, псориазис, гъбички, хемороиди и др. Съставките му са от природата и в домашното мазило няма да има грам химия и различни други вредни вещества, които само тровят организма ни.


Трябват ви само 2 чаени чаши зехтин екстра върджин, три четвърти чаена чаша сух цвят от невен, половин чаена чаша разтопен пчелен восък, 3 супени лъжици кокосово масло, 5 супени лъжици масло от карите, 5 капки масло от чаено дърво и 5 капки лавандулово масло. Повечето съставки ще намерите от билковите аптеки и магазините за здравословни храни.


Приготвянето става много лесно. На водна баня за около 3-4 часа се варят зехтинът кокосовото масло и невенът. След това получената смес трябва да се прецеди внимателно, за да не останат частици от билката. Най-добре ползвайте тензух.

В отделен съд на водна баня се разтапя също маслото от карите и пчелния восък. Сместа се добавя към зехтиновата и всичко се разбърква. Накрая се слагат етеричните масла от лавандула и чаено дърво, които придават неповторим аромат на мехлема.


Получената гладка смес се съхранява в бурканчета с капачки, най-добре в хладилник. Бурканите се затварят, след като мехлемът се втвърди.

Домашният мехлем може да се ползва в продължение на около 2 години.

Източник: lechitel.net

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments