Много Причини да Пием Сутрин на Гладно Вода с Лимон


- Топлата вода с лимон помага на храносмилането. Нейният атомен състав прилича на слюнката и на солната киселина на стомашния сок.

Лимонът е много полезен за храносмилателната система, защото съдържа лимонена киселина. Тя си взаимодейства с другите ферменти и киселини и може лесно да стимулира отделянето на стомашен сок и храносмилането.

- Черният дроб изработва повече ферменти от водата с лимон, отколкото от друга храна.

Водата с лимон чисти черния дроб. Лимоненият сок стимулира черния дроб да изхвърля токсините, а водата извежда тези шлаки навън.

- Топлата вода с лимон помага на естественото изпразване на червата.

Водата с лимонен сок може да нормализира храносмилателната функция и да изведе от организма токсичните вещества.

- Лимонът е мощен антиоксидант

Водата с лимон е незаменим за нормалния метаболизъм, защитава организма от свободни радикали, извежда холестерола и укрепва имунната система, защитава ни от преждевременно стареене.

- Лимонът има високо съдържание на калий

Калият е важен минерал, който работи с натрия за плавното електрическо предаване в главния мозък и нервната система. Депресията, тревогата, страхът често са следствие от ниско ниво на калия в кръвта. Нервната система се нуждае от достатъчно количество калий за осигуряване на устойчиви сигнали към сърцето. Така че здравето на вашето сърце непременно ще се подобри след редовно приемане на вода с лимон.

- Освен това в лимона се съдържат калций и магнезий в добро съотношение.

Калцият е нужен за костите, предотвратява рахит и остеопороза, а магнезият е важен за здравето на сърцето.

Лимонът съдържа следните витамини: каротин - 0,01 мг, витамин В1 – 0,04 мг, витамин В2 – 0,02 мг, витамин В5 – 0,2 мг, витамин В6 – 0,06 мг, витамин С – 40-70,0 мг, витамин РР-0,1 и микроелементи: калций, калий, магнезий, фосфор, натрий и желязо. Витамин Р в съчетание с витамин С е отлично средство да укрепване на съдовете.

- Вода с лимон моеж да помогне за понижаване на кръвното налягане.

Особено е полезен лимонът при начален и умерен стадий на хипертонична болест, когато налягането не се повишава над 160/90. Ефективната лечебна доза е сокът от два големи лимона на ден. Като се започне лечение с лимон, трябва редовно да се измерва артериалното налягане и щом то се понижи (а това е възможно след 2-3 седмици), да се намали дозата на приеманите хипотензивни препарати или изобщо да се откажете от тях.

- Водата с лимон създава ефект на алкализиране в организма.

Дори ако я пиете непосредствено преди хранене, това ще помогне на вашия организъм да поддържа по-високо ниво на рН. Колкото по-високо е нивото на рН, толкова по-устойчив е вашият организъм към болестите.

Лимоните и всички кисели плодове се разграждат в стомаха и създават алкална реакция, тъй като органичните киселини, влизащи в състава на пресните плодове, се дисоциират не като киселини, а като основи, отделяйки хидроксилната ОН-група с отрицателен заряд, т.е. група – носител на електрон. Затова всички сурови кисели плодове алкализират организма. Що се отнася до лимона, той може да дава алкална реакция за сметка на витамините-антиоксиданти, които се съдържат в него.

- Водата с лимон помага да се разреди пикочната киселина, която, като се натрупва, води до болки в ставите и подагра.

Водата, разредена с натурален лимонов сок, благоприятно влияе на работата на ставите, като намалява болката не само в ставите, но и в мускулите.

- Водата с лимон помага за намаляване на слузта в организма.

В лимонения сок има огромно количество витамин С, който помага на храносмилането, а също така повишава имунитета.

- Водата с лимон извежда мазнините, помагайки за намаляване на теглото и придавайки на организма допълнителен тонус.

В лимона се съдържат вещества, които разграждат мазнините. Лимонената киселина може да усилва секрецията на стомашния сок и да ускорява обмяната на веществата. Пектинът може да нормализира нивото на захарта в кръвта, а също да чисти лимфния поток.

Как и кога да се пие вода с лимон

За тази цел трябва да се използва топла пречистена или изворна вода. Вземете половин чаша топла вода без захар и изстискайте там най-малко половин лимон. Най-добре използвайте специална сокоизстисквачка, за да получите максимум сок с минимум усилия.

След пиене на вода с лимон трябва да си изплакнете устата, за да се избегне увреждане на зъбния емайл от лимонената киселина.

За защита на емайла на вашите съби изчакайте поне половин час, преди да почистите зъбите си след консумация на лимонов сок.

Вода с лимон трябва да се пие сутрин на гладно и да не се закусва веднага.

Някои препоръчват водата да се пие един час преди ядене за постигане на максимални резултати.

Вода с лимон за отслабване

Калоричността на лимона е семо 31 ккал. на 100 г. Диетолозите смятат, че лимонът е полезен за отслабване.

Първият прием на вода с лимон направете сутринта. Нагрейте вода като за чай. Отрежете кръгче лимон и го пуснете вътре. Такава напитка помага за ускоряване на работата на храносмилателната система и разгражда мазнините.

А през деня изяжте няколко късчета лимон, това още повече ще ви помогне за постигане на желания резултат. Пектинът, който се съдържа в лимоните, помага за намаляване на апетита.

С помощта на вода с лимонов сок можете да изчиствате организма си. Можете да смелите целия лимон (с кората) и тази каша да добавяте във водата през деня. Тази напитка помага за детоксикация на организма.

За по-бързо намаляване на теглото помага настойка от зелен чай, в която са добавени две чаени лъжички ябълков оцет и кръгче лимон.

Като приемате вода с лимон за отслабване, старайте се да пиете повече чиста вода. Това не само ще помогне за по-бързо отслабване, но и няма да позволи на лимоновия сок да разруши с киселината си вашия стомах. Паралелно консумирайте повече плодове и зеленчуци, които са богати на фибри, което намалява чувството за глад. Слагайте лимонов сок и в салатите.

Водата с лимон за отслабване в комплекс с диета и проста гимнастика дава най-ефективен резултат.

Мед и лимон за отслабване

Мед и лимон за отслабване е оптимална комбинация и по-щадящ начин, отколкото обикновената вода с лимон за отслабване. Всяка сутрин пийте на гладно чаша вода с разтворени в нея две лъжички мед и две лъжички лимонов сок. Такава рецепта се използва от незапомнени времена за по-бързо отслабване.


Още няколко съвета за отслабване в домашни условия:

- формулирайте правилно целите си и препрограмирайте вашия разум;
- физическо натоварване (бягане или бързо ходене, йога и пр.)
- следете успехите си и бъдете отговорни
- поддържайте идеалното си тегло
- вярвайте в успеха и бъдете щастливи!

Вярно ли е, че за отслабване е полезно да се пие топла вода на гладно?

Да, действително, чаша топла вода с 2 супени лъжици лимонов сок сутрин на гладно е много полезно, защото през нощта стомахът събира всякакви токсини и слуз, която се натрупва по стените и сутрин такава напитка ще измие цялата слуз и ще подготви стомаха за нормална работа.

А вечер един час преди лягане трябва да се изпива същото, само че с 1 ч.л. мед и със стайна температура. Такава напитка през нощта ще събере всичко вредно и ще го изведе от организма сутринта.

Как да се използва вода с лимон за отслабване

Водата с лимонов сок е много е ефективно средство за отслабване. Трябва да се употребява именно вода, а не чай, защото организмът губи сили за смилане и усвояване на чая, а водата преминава през стомашно-чревния тракт мигновено.

Сокът от лимон помага на черния дроб да отделя повече жлъчка, а водата ви помага да се избавите от излишните течности в организма и преминава през застойните явления, като по този начин изчиства стомашно-чревния тракт от излишната жлъчка и слуз.

Но за постигане на подобен ефект трябва да се пие вода с лимон всеки ден. При това трябва да се изпива 2 литра чиста вода, защото сокът от лимон дразни стомаха и ако се употребява в големи количества, може да се появи гастрит или дори язва.

Заедно с водата трябва да се използват плодове и зеленчуци, защото те съдържат фибри за нормализация на храносмилането. В салатите от зеленчуци можете да добавите малко количество лимонов сок, но именно малко.

За да започнете да следвате диета на лимонов сок, трябва да разбирате нейните принципи. По-долу ще разкажем за няколко вида диети с лимонов сок и чиста вода.

Сутрин затоплете чиста вода и добавете лимон. Можете да отрежете парченце лимон и да го сложите в чашата, за да отдаде всичките си полезни вещества.

Желателно е да изпиете водата примерно в 7-8 ч. сутринта. Това помага за разграждане на мазнините, които са останали в стомашно-чревния тракт (СЧТ) от предишния ден. Водата не трябва да се пие много бързо, пийте я постепенно в течение на 20 минути.

Изстискайте сока от половин среден лимон, а след това го добавете в 200 грама чиста вода. За да подсладите водата, можете да сложите 5 грама мед. Използвайте напитката половин час преди закуска и 20 минути преди лягане.

Вземете един лимон и го пуснете през миксера. Получената смес добавяйте във водата постепенно. За един ден можете да използвате половината от получената смес. Изпивайте около 2-3 литра чиста вода на ден.

За ускоряване на обмяната на веществата и за увеличаване на количеството стомашен сок можете да употребявате лимонов сок преди ядене.
Разредете 50 грама сок с 50 грама вода и го изпийте 15 минути преди ядене. Благодарение на това храната ще се смели 2-3 пъти по-бързо, но в някои случаи може да се появят киселини в стомаха.

Както е известно, зеленият чай много добре извежда излишната вода от организма. Неговото действие може да се подобри, ако се добави кръгче лимон и 20 грама ябълков оцет. Пийте тази напитка 3 пъти в ден на малки глътки, желателно по време на ядене.

Ако имате гастрит или страдате от киселини в стомаха, трябва да се откажете от гореизброените рецепти. Трябва да употребявате вода с мед и захар, защото глюкозата в меда неутрализира негативното въздействие на лимонената киселина. Медът съдържа полезни вещества, укрепва стомаха и подобрява храносмилането. Но медът губи полезните си свойства, ако го нагреете силно. Не добавяйте мед в гореща вода, охладете водата, преди да я изпиете.

Гастроентеролозите препоръчват да се пие вода с лимонов сок половин час преди ядене на празен стомах. Това помага за по-добро усвояване на храната. Желателно е да се употребява такава вода преди сън, защото тя ще разтвори натрупаните през деня шлаки. Ако пиете водата преди лягане, пийте я наведнъж. Това може да възбуди нервната система, затова пийте водата един час преди лягане.

Особено е актуално да се пие вода с лимон вечер, за да се избавите от желанието да хапнете. Водата запълва стомаха и започва очистителни процедури, които моментално притъпяват чувството за глад.

Лимоновият сок съдържа множество минерали и витамини, които укрепват нервната система. Затова не трябва да се пие вода 10-20 минути преди лягане, нервната система ще е възбудена и няма да можете да заспите.

Преди да започнете да приемате вода с лимонов сок, трябва да се консултирате с лекар, защото тя изчиства черния дроб и червата и, ако имате хронични заболявания, те могат да се обострят.

Може ли да се пие лимонов сок при повишена киселинност?

Може ли да се пие вода с лимон на гладно при гастрит или язва?

Водата с лимонов сок е противопоказана при язва и гастрит и нейната употреба може силно да навреди на болния.

Лимонов сок не трябва да употребяват хора, които страдат от гастрит, язва, панкреатит, холецистит, хепатит, ентероколит, болест на жлъчните пътища.


Заместител на кафето

Чаша вода с лимон, изпита на гладно, дава същия ободряващ ефект, както кафето. Затова, ако искате да се избавите от кофеиновата зависимост, пийте вода с лимон, която ще ви ободри и ще ви зареди с енергия за целия ден ;-).

Сутрин на гладно изпийте чаша вода

Изпитата сутрин на гладно чиста вода не само ще запълни стомаха ви, но и ще подобри работата на целия организъм. Същото се препоръчва да се прави и вечер преди лягане.

Сутрин човек трябва да пие вода, защото по това време работят бъбреците и червата, които извеждат токсичните вещества. Ако сутринта не изпиете на гладно хладка вода, бъбреците се блокират. Цялата течност, изпита сутринта, се извежда от организма, като го изчиства.

Организмът не усвоява преварена вода, затова трябва да се пие сурова. Ако нямате възможност да пречистите водата, използвайте преварена с добавка на мед, ябълков оцет или лимонов сок. Сутрин на гладно изпивайте поне 2 чаши хладка вода и 2-3 чаши вода с мед в течение на два часа.

Полезно ли е да се пие гореща вода на гладно?

Гастроентеролозите препоръчват сутрин да се пие гореща вода, защото това помага за извеждане на шлаките и токсините. Така се задейства цялата храносмилателна система. През нощта по стените на стомашно-чревния тракт се натрупват слуз, остатъци от храна, стомашен сок, които се измиват от горещата вода. Именно затова при такава процедура се наблюдава слабителен ефект.

С водата от организма се извежа излишната жлъчка. Горещата вода разслабва жлъчния мехур и той се избавя от излишната жлъчка.

Няма смисъл да се пие гореща вода на пълен стомах, това трябва да се прави само на гладно. Така се създават и благоприятни условия за храносмилане на закуската.

За получаване на лечебен ефект е достатъчно да изпиете на малки глътки 1 чаша топла течност.

За лечебни цели трябва да се използва само вода. Чай, кафе, сок и други течности не са подходящи. Чистата питейна вода ускорява естествените обменни процеси, доставяйки кислород и хранителни вещества към клетките на организма.

Преварена вода не е подходяща за тази цел. Трябва да се пие сурова вода. Ако се пие чешмяна вода, тя трябва допълнително да се пречисти или да се използва сок от лимон. Освен изчистване, такава вода ще помогне за подобряване на дренажа и за извеждане на шлаките.

Важна е температурата на водата. Тя трябва да е 30-40 градуса, т.е. да е топла, но не вряла.
Студената вода "шокира" организма и дразни стомашно-чревния тракт.
С помощта на топлата вода организмът бавно се събужда и храносмилателната система меко се задейства.


Свободен съкратен превод от руски: Лусесита

http://zenslim.ru/content/10-причин-пить-утром-натощак-воду-с-лимоном

http://lucecita.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/06/02/mnogo-prichini-da-piem-sutrin-na-gladno-voda-s-limon.1116278



Прочети още:


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

4 comments

  1. a ako piete tazi voda vseki den i ne zakusite v sledva6tite 30 min sus sigurnost 6te si dokarate gastrit a v posledstvie i qzva.Tezi jurnalisti trqbva da se suvetvat s lekari predi da pi6at statii

    ОтговорИзтриване
  2. Подкрепям предходното мнение! Здравословен начин на живот, природосъобразни методи - СУПЕР, но хора, МОЛЯ РАЗСЪЖДАВАЙТЕ, преди сляпо да прилагате всичко предложено!

    ОтговорИзтриване