ОРИГИНАЛЕН НАЧИН ДА СЕ ЖИВЕЕ ПО–ДОБРЕ


Един свещеник, изучавайки ден след ден поведението и действията на хората, направил извод, потвърждаващ се от други източници: нашите думи и мисли еднозначно влияят на нашите действия. Той проверил, че ако човек в течение на 21 дни не се оплаква от живота си, не критикува, не клюкарства и не изразява недоволство от другите - животът му се променя към по-добро. Той разработва свой собствен метод, ефективността на който вече е потвърдена и от други.

Името на този свещеник е Уил Боуен. Той предложил на всички желаещи да променят живота си към по-добро, да си сложат обикновена гривна с виолетов цвят и през следващите 21 дни да живеят без оплаквания, критики, клюки и недоволство. Ако през тези дни човек забрави и произнесе "забранени" думи, той трябва да премести гривната от тази ръка на другата и да започне броенето на дните до 21отново. Продължава до тогава, докато гривната не се задържи на едната ръка 21 дена поред.

Ефектът от такъв експеримент надминава всички очаквания! Хората, които са преминали през тази програма са се променили до неузнаваемост. Това не е останало незабелязано и вече и техни приятели и близки са се включили в този експеримент, слагали си гривна и неизменно се променяли в добра посока.

Защо толкова прост метод като живот без оплаквания е толкова ефективен?

На първо място, важна е самата настройка. От момента на събуждането си знаете, че не трябва да говорите за негативи, а най-добрият начин за това - като започнете да забелязвате позитивите в себе си, обкръжаващите ви хората и в света.

Второ, увеличава се самоконтрола над себе си, на мислите си и на това, което казвате, и това е много важно за всеки човек. Сега само се учите, но с всеки ден ще ставате по–осъзнати.

На трето място, по време на този експеримент, ще научите много нови неща за себе си, за мисленето си и начина на живот.

Всички изглежда знаят за силата на позитивното мислене, а някак си оплакванията от живота и недоволството не стават по-малко.

Опитайте и изведнъж това наистина ще помогне.

Превод: Нона Григорова

htthttp://planeta.moy.su/blog/originalnyj_sposob_zhit_luchshe/2012-07-31-25743p

http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6328

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments