Дишай


Най-важното умение, което можете да научите в самолечението е да дишате дълбоко. Когато сме стресирани, имаме склонност да задържаме дишането си или да дишаме много плитко. Това кара тялото ни да се напряга още повече и увеличава стреса върху него. Така се поставяме в отрицателен цикъл, който увеличава стреса докато тялото ни не се облекчи.

Просто поемайки дълбоко дъх, може да прекъсне този цикъл и да върне тялото ни обратно в по-балансирано състояние. Това позволява на тялото ни да се отпусне, изчиства ума ни и ни помага да мислим ясно.

Много е важно да се научите как да дишате правилно. Бебето се ражда знаещо как да диша правилно. Когато поема дъх, вие ще видите, че стомаха се изпълва и след това спада, когато дъха се освобождава.

Обърнете внимание как вие дишате. Ако сте като повечето хора, само гърдите ви ще се разширяват и съкращават. Ако само гърдите ви се движат, когато си поемате дъх, това е признак, че не дишате правилно.

За да дишате по начин, който релаксира тялото, поемете дълбоко дъх, изпълвайки дробовете си докато стомаха се издига. Издишайте бавно. Практикувайте това дишане, докато се превърне в нормално състояние.

Няколко дълбоки вдишвания ще забавят пулса, кръвното ви налягане ще се понижи и тялото ви ще се отпусе. Вие ще чувствате по-малко стрес. Мислите ви ще станат по-ясни. Ще сте в състояние да вземате по-добри решения.

Вдишвайте живота дълбоко!

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments