Паралелни Светове - Част 2





Александр Коганов (АК), ръководител на Катедра по Темпорална топология в Института за изследване на природата на времето:

Ние всички се движим в едно направление. Ако наблюдателят се премести в бъдещето, то и всички тела, които той наблюдава, се преместват в бъдещето. Няма такова нещо, че едното тяло да се премести в бъдещето, а в същото време друго тяло да се премести в миналото. Т.е. всеки наблюдател вижда това тяло, което се движи в същото направление, в което се движи и самият той.

Именно затова Владимир и другите участници в такива разходки не виждали около себе си нищо живо. Може да се предположи, че те са се придвижвали във времето не така, както обкръжаващите ги. Във всичките ни известни случаи точка на завръщането в своя свят ставало включването на светлината. Физиците твърдят, че с драсването на клечка кибрит или с натискането на ключа на осветлението човек управлява времето...

Може би скоростта на фотоните на светлината предизвиквала синхронизация на личното време на човека с хода на времето в околното пространство. Хората се връщали в своя свят, но вече с няколко часа по-късно. И ако науката успее да открие принципите на такива премествания, човечеството може да се доближи до създаването на машина на времето...

АК: Свободно пътешествие във времето все пак е възможно. За целта трябва да се научим свободно да се местим в другите измерения. Във всеки случай има изход в тези други измерения, просто ние нямаме съответни органи и съответни машини, за да излезем там. Тогава се появява надежда, че можем да създадем такива машини и да излезем в допълнителните измерения и да извършим преместване във времето достатъчно свободно...

Сред жителите на село Надеено в Рязанска област е жива легендата за село-призрак, което някога се намирало между езерата Чудино и Кужиха. Там преди революцията се намирал богат населен пункт. Селото се казвало Мариина рошча (Мариина гора). Жителите се занимавали с риболов и до революцията живеели богато. През 20-те години по селата минавали и прибирали продуктите до последното зърно. Но когато приближили Мариина рошча, селото сякаш изчезнало. По-късно няколко пъти виждали селото на неговото място, даже общували с неговите жители. Но когато съветската власт изпратила специални части да проучат кулаците, селото изчезнало окончателно. Повече не са виждали хора тук. Но и днес в гората понякога се появяват вехти селски къщи.

Тукашните места от древни времена се ползват с мистична слава. Тук често виждат някакви змии, плазмоиди ... Тук има много сакрални езера...

Нашата снимачна група видя аномалия със собствените си очи. Това са уникални кадри... Като увеличим скоростта на лентата 10 пъти, лесно се забелязва, че част от брега на езерото Чудино явно се движи. Да напомним, че Чудино е езеро и в него няма никакво течение. Каква сила и защо местеше пред очите ни многотонен къс земя?

Калининград. В недалечното минало старинният пруски град Кьонигсберг. От стари времена той се счита за една от най-загадъчните аномални зони в Европа. Самото разположение на града помага за това тук да се наблюдава взаимно проникване на световете.

Александр Царенко (АЦ), пазач на Форт № 5:

Градът се намира на такова място, където се сливат и разделят реки, това вече е силна енергия...

След идването на немските фашисти на власт през 1933 г. именно в тези подземия била основана най-мистичната организация в Третия райх “Аненербе” (“Наследството на предците”). Лабораторията носила кодовото наименование “Кьонигсберг – 13”. Ядрото на секретната организация съставлявали археолозите. Те търсели древни документи и предмети, надявайки се да им помогнат за създаване на нов тип оръжие. Търсели и изход в други измерения, за да могат незабелязано да прехвърлят войски и техника във всяка точка на планетата...

На 6 април 1945 г. съветските войски напреднали към Кьонигсберг и немците извозили от форта цялото оборудване. Днес специалистите считат, че немците не са успели да извозят всичко. Порталът към паралелните светове останал отворен... През него и днес в нашия свят проникват призраци и хроно-миражи.

АЦ: Виждам как върви ясно очертана фигура на войник... Хора казват, че са чували някакви звуци, тропане...

В Калининград успяхме да намерим хора, които твърдят, че порталът има двустранна връзка и представлява тунел през времевия хоризонт. Това е Константин Жарцев (КЖ). Заедно с група изследователи успели да излязат извън пределите на нашия свят! Съзнателно не посочваме мястото и начина на преминаването. Но повярвайте, то съществува. Групата успяла да се прехвърли в паралелен свят, използвайки известни психологически техники, в една конкретна точка на подземието на Кьонигсберг.

КЖ: Преместването в пространството и времето чисто енергийно прилича на пътешествие като насън. Само че се включва многомерност на вкуса, мириса, осезанието. Има страх, има удивление. Всичко което сме изработили в това въплъщение, го изпитвахме и там.

Картините, които видял Константин с приятелите си в паралелния свят, много напомняли Френската революция през 1870 г. Те успели не само да видят, но и да вземат непосредствено участие в събитията.

КЖ: Трябваше да минем през барикадите и да получим пари за оръжие за въстаниците... Но когато получавах парите, откъм гърба ми се намираше патрул на противниковата страна и искаше да ми нанесе удар с шпага по гърба. Моят приятел ме заслони и беше тежко ранен... Ние го оставихме на един двор и аз му обещах, че ще се върна. Но минах през барикадите и после не успях да се върна ...

Пътешествието в паралелния свят се оказало смъртно опасно. Приятелят му така и не успял да се върне в нашата реалност. Оттогава Константин и приятелите му решили повече да не си правят такива експерименти....

Ето вече 20 години Станислав Лаурушонис (СЛ) живее сред духове и привидения. Това е Форт № 1 “Щайн”. Тук той живее с жена си Светлана. Тук се родили и израснали техните 4 деца. Всички те със собствени сили възстановяват уникалното съоръжение. Днес може да се каже, че истинските обитатели на форта са приели и обикнали семейството на Станислав.

СЛ: Например, седим на масата, и се отваря вратата, от само себе си. Понякога това се случва и без да има някаква причина, като вятър например. За нас вече това е нормално и казваме "Влизайте! Вие сте си у дома..." Разбира се, не виждаме никого зад вратата, но считаме това за нормално явление, така че не се учудваме на такива неща...

Раздаващите се въздишки и стонове в галериите вече не плашат никого. Към аномалиите наоколо семейство Лаурушонис се отнася като към нещо родно и естествено. Сред изследователите на паранормални явления подземната галерия се счита като много вероятен проход към паралелни светове. Още през първите години от живота им във форта семейството забелязало, че времето за тях върви другояче.

СЛ: Минават няколко минути, а в действителност са минали няколко часа. Идват хора да надзърнат само за 5 минути, но по-рано от час човек не излиза оттук. Как да наречем това – изкривяване на времето...

В залетите с вода подземия се раздават звуци на някакъв голям град. Най-голямата тайна на форта Станислав не иска да разкрие, защото е твърде опасно.

СЛ: Тези знания затова са недостъпни за хората, защото те не са готови за възприемането им. А този, който е научил нещо и започне да го разказва на всеки ъгъл, той може да пострада. Така че аз вече се сблъсках с това, че не е нужно да се говори толкова много...

1957 година. Американският физик Хю Еверет прави сензация в областта на квантовата механика. Тази наука най-точно описва съществуването на мирозданието от гледна точка на микросвета на елементарните частици, от които се състои нашият свят С помощта на формули Еверет доказал, че една и съща частица в един момент от времето може да се намира на две различни места.

АН: Ако електронът като частица влита в един отвор, той не може да влети едновременно в два отвора. На нас така ни се струва, защото не можем да вкараме футболна топка едновременно през прозореца и през вратата. А в действителност, както било показано с работите на Херц и де Бройл, всяка елементарна частица, всеки елемент от микросвета има вълнови свойства и те дават възможност на електрона да премине едновременно през две пролуки. И това е фиксирано при експериментите.

Всяка секунда някъде възниква нов алтернативен свят, състоящ се от безкрайно количество раздвоили се частици. През 50-те години било почти невъзможно някой да си представи такова нещо. Но в епохата на цифров пренос на информация тези идеи не изглеждат толкова странно. Можем да свалим от Интернет определен текст, да направим в него няколко корекции и да го качим обратно в мрежата. Сега там има два варианта на един и същи текст. Да ги свалят и коригират могат безброй много ползватели. Значи в обозримо бъдеще може да имаме безкрайно много варианти на изходния документ.

Еверет казвал, че вечно разклонявайки се, времето върви към неизброимо много варианти на бъдещето.

АН: Няма никакви основания да считаме, че това е реализирано, а това не е реализирано, само защото ние с вас живеем в този свят. Така че еверетовските светове са решения на тази неопределеност за това, че съществува много голямо количество светове, които имат определена вероятност. И ние с вас сме в един от тях, но това не изключва съществуването на други светове.

В средата на миналия век мнозина правили пророчества за Трета световна война, която трябвало да започне след нападение на Съветския съюз или Китай срещу САЩ. Ванга предсказвала, че войната ще започне през 2008 г. Подобни пророчества имало безброй много. Но нито едно от тях не се е изпълнило. Знаейки за съществуването на много варианти на бъдещето, можем да предположим, че пророците не са сбъркали. Информацията за Третата световна война е била получена от друго измерение. Просто в нашия свят се случиха събития, които измениха предначертания от ясновидците ход на историята. Без сами да забелязваме, ние се оказваме в паралелен свят – свят, в който това събитие не се случи.

АН: Това е същата реалност, те имат друг момент от настоящето, те вървят във времето на известна дистанция паралелно на нашия свят. И там е напълно възможно да има галактики, планети, може да има светове, хора, животни ...

Знаейки това, можем да предположим, че има свят, в който не се е случило разпадане на Съветския съюз. Свръхдържавите са продължили да трупат ядрено оръжие. В резултат, след няколко столетия разделеното на два лагера човечество е започнало конфликт, разразила се е ядрена война, която почти напълно е унищожила живота на планетата. В дълбоките подземия учените завършват работа над машина на времето. Отправят се с нея в миналото и правят така, че свръхдържавата наречена СССР изчезва от картата. На дървото на еволюцията се появява нов мощен клон, който не завършва с ядрена катастрофа. Това прилича на сценарий на фантастичен трилър, но от гледна точка на науката такива събития са възможни в живота.

АК: Да, има наука, която допуска така нареченото дърво на времената. Всяко влияние поражда такова разклонение... До първото влияние светът е бил един, след второто влияние се появяват два процеса, ново разклонение и т.н. Всеки път, когато става връщане във времето назад и някакво влияние, времето се разклонява и единият процес върви така, сякаш ние не сме повлияли, а другият процес – с отчитане на нашето влияние...

Превод: Лусесита

http://lucecita.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/01/09/paralelni-svetove-chast-2.1040025

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments