Това е "Изпратената от Небето" Възможност за Съкращаване на Цикъла на Кармата

 на Цикъла на Кармата

Това е "изпратената от небето" възможност за съкращаване на цикъла на кармата

11/21/2012 от Джон Смолман

Ние често сме говорили за Любовта – с главно Л - и въпреки това за вас е наистина изключително трудно да разберете смисъла на тази дума, дори е почти невъзможно да го разберете. Ние казахме, че тя е жизнената сила, божественият творчески ефект, полето, в което цялото творение има своето съществуване, и опитвайки се да говорим за което и да е от тези понятия, ние незабавно слагаме ограничения на Онова, което е напълно неограничено.

Когато се събудите, вие ще разберете. Но дотогава за вас вероятно ще бъде от полза да мислите за Любовта като пространство, в което всички галактики, които вие бихте отнесли до "познатата ви Вселена", съществуват едновременно с всичко, което е невидимо и неизмеримо за сегашното ниво на духовната и научната ви осведоменост. И тази идея единствено ви улеснява да приемете за възможно, че Я разбирате, докато в действителност Тя е неразбираема. Тук, в духовните измерения, ние разполагаме с по-добри схващания и възприемания в сравнение с вашите, но дори и нашето разбиране за Любовта, за Бога, за нашия Отец, е много далече от пълно, защото е невъзможно да се разбере величието, необятността на това, което е Бог.

Той ни показва непрекъснато, че ние сме обичани, ценени и с невероятна стойност, защото ние винаги сме обгърнати в и заобиколени от Неговото енергийно поле, Неговата любов, там, където нямаме нужда от нищо, и там, където можем да постигнем всичко и веднага сега, единствено представяйки си го. Това е състояние на възвишена радост и щастие, което може да се преживее. Това е отвъд всякакво схващане, освен от самия Него - Бог, Източникът на всичко съществуващо - поради своята природа, която винаги е била. Тъй като Библията заявява, "преди да се е родил Авраам, Аз съм." "Нямаше начало, няма край, всичко е Бог."

Поради любовта на човечеството към пъзелите, и насладата, която то изпитва към тяхното решаване, както и към работата му с разума и логиката, много от вас са прекарали живота си, опитвайки се да разберат и обяснят Бог, а не просто да се оставят да бъдат потопени в топлината на Неговата любяща прегръдка. Изследването на нещата и опита ви да ги разберете са част от играта на разделението, в която сте увлечени и озадачени вече толкова дълго време. Но тя е също така непрекъснато ви е поставяла в ситуации да бъдете един срещу един на друг в безкрайни борби за доказване на правото ви, да бъде първи, да бъдете най-добре.

Сега всичко това се променя, тъй като вие позволявате на Любовта да навлиза в сърцата ви, като с това повишавате и знанието си, начинът, по който сте живели и сте били свързани един към друг (или не) в цялата ви известна история - и преди това - е и винаги е бил рецепта за бедствие, поради което човечеството е изпитало толкова много от тях. И макар, че това ново съзнание, този нов начин на възприемане ви причинява болка и мъка, когато се оглеждате наоколо и виждате каква голяма част от човечеството страда ужасяващо в своята безкрайна борба за оцеляване, вашето съзнание е това, което ви дава възможност да промените намерението си на колективно ниво, и да възнамерите на цялата тази лудост да се сложи край.

Повишаването на осведомеността показва началните етапи на пробуждане, поради което бъдете доволни. Вие променяте себе си и света, и, следователно, вие въвеждате Новата Ера, за която всички вие толкова сте копнели. Никой не е сам, тъй като докато всеки от вас отработва пътя си чрез този процес на повишаване на осведомеността, отваряне на сърцето, и накрая, пробуждане, получава подкрепа, защото има изобилна помощ на ваше разположение за всяка ваша стъпка от пътя ви, който всеки от вас сам е избрал и сам трябва да извърви до крайната му цел – пристигането му у дома.

Вярно е, съществува само един път, но всеки един от вас се появява в различна форма, която е съобразена с Вашите индивидуални нужди и възможности за избор, и поради това, тя е напълно подходяща. Както вече съм споменал преди, вашият път е ВАШИЯТ ПЪТ, и проявената завист към друг или прояванета радост към чужда видима болка, причинена от някой друг, е не само безлюбие, но загуба на време и разсейване, които сериозно забавят вашата собствена духовна еволюция.

В рамките на илюзията вие можете, и много от вас са прекарали живота си имено по този начин, правейки точно това. И именно в този момент от историята на човечеството ви е "изпратена от небето" възможност за съкращаване цикъла на колелото на кармата, да я заличите от живота си, и, чрез възприемане на любящи нагласи и поведения, да се събудите още веднъж в естественото си състояние като божествени същества, озарени от Светлината на Бога. Тази Светлината желае единствено да блести чрез вас, тъй както вие и вашият Отец винаги сте имали намерение, внасяйки възвишен мир и щастие на всички, които живеят в любов и топлина, което разбира се включва и вас самите!

Вашата задача си остава да се разделите със старите нагласи, поведения, както и с целия излишния емоционален багаж, като в същото време отворите съзнанието си за истинския смисъл и цел на човешкия живот - да се събудите в Любовта, която ви заобикаля, и която ви чака да приемете Неговата любяща прегръдка. Начинът, чрез който можете да постигнете всичко, което постоянно ви се предлага от Бог, е да отправяте молитви и да медитирате, дори ако само за миг, но често по време на деня. Това е сигурният път към вашето пробуждане.

С толкова много любов, Соул.

Превод: САР

Източник: http://johnsmallman.wordpress.com/2012/11/21/this-is-a-heaven-sent-opportunity-to-short-circuit-the-wheel-of-karma/




МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments