Блаженството е Състоянието, в което се Чувствате в Мир

в което се Чувствате в Мир

Блаженството е състоянието, в което се чувствате в мир

11/07/2012 от Джон Смолман

Блаженство трябва да обгърне всички вас. Блаженството е състоянието, в което се чувствате в мир, доволни, успокоени, будни; не се страхувайте от някои 3D емисии в личния ви живот или в този на човечеството. Това е състоянието, което търсите и насърчавате да ви обгърне, докато се молите или медитирате, и в което предавате всичките си страхове и притеснения на своя Отец чрез Светия Дух.

То ще се активира наистина много добре, когато спрете да се опитвате да разсъждавате дали сте или не сте там, или дали прилагате подходяща медитативна поза или непретенциозни намерения. Използването на вашия здрав разум за преценка до колко добре или колко зле правите нещата е право то ви на избор да се предадете в определен момент и да насърчите по-нататъшно безпокойство. Вярвайте, че сте в присъствието на Баща си, което е и намерението ви - и знайте, че именно поради тази причина сте там. Усещането ви за това може да е слабо или да не съществува, но вашето намерение означава, че вие сте там, където възнамерявате да сте: в мир в Божието присъствие. Така че не позволявайте на безумията, които разсейват умовете ви, да отвличат вниманието ви и да ви безпокоят. Вашето намерение ви гарантира успех, защото Бог винаги почита това намерение. Воалите на илюзията може да изглеждат почти непробиваеми, но никога не сте сами, незабелязани, или необичани – защото вие сте изключително скъпите деца на своя баща. Доверете се в Него, така, както и той вярва във вас; вие знаете, че има смисъл.

Всеки път, във всеки един момент когато се молите или медитирате, вие сте чувани. Често вашето съзнание е обземано от неспокойно поведение: "Има ли наистина Бог? Дори и да има, защо би ме слушал? Както и да е, той има далеч по-важни въпроси, с които да се занимава "- един безкраен поток от тревоги - и умът ви се преизпълва с тревоги, които отвличат вниманието ви. Просто вървете! Отстъпете пред Неговата безусловна любов към вас, и приемете, че Той ви чува.

Всеки един от вас върви по своя духовен път и се намира на точното място в настоящия момент, който е най-подходящ за вас сега. И така вие се движите неотклонно напред към вашето неизбежно пробуждане. Има само реалност, илюзията е нереална и затова няма опция, която да ви събуди. Все още можете да избирате да забавяте този сюблимен момент, но правейки го само си налагате допълнителни страдания, така че защо бихте? Не се страхувайте да се събудите в Божието присъствие и не смятайте, че сте недостойни за Него. Бог ви е създал, и нищо което Той създава не би могло да бъде недостойно за Него.

У вас, чувството за недостойнство е културно вродено от момента, в който сте взели първоначалното си решението да се отделите от реалността и да се оттеглите в илюзорната среда на болка и страдание, която всъщност ви насърчава да се състезавате един с друг, за да се докаже най-добрия - и по този начин да се преодолее това чувство на недостойнство. Чувството за недостойнство е тежко бреме за носене и вие се опитвате да го облекчите като го прехвърляте на другите или ги осъждате. Това не работи, защото дълбоко в себе си това чувство е добре обезпечено с вашето убеждение, че сте обидили Бог, и много религии са се погрижили да ви вменят това усещане за недостойнство, към което вие се придържате. Така че, за да избягате от болката, която причинява тази вяра, вие се конкурирате един с друг за одобрението на някоя авторитарна човешка фигура - родител, по-голям брат, по-голяма сестра, учител, свещеник, съпруг, шеф, президент, цар, папа - който е просто още едно от Божиите възлюбени деца, точно като вас.

Медитацията и молитвата могат да ви отведат до дълбочината на вашето същество, където може да осъзнаете, че сте дете на Бога и, следователно, напълно достойни за Него и на Неговата любов към вас. Не се налага да доказвате абсолютно нищо; не се налага да правите каквато и да е саможертва; не дължите поклон никому. Защото сте божествени същества, в едно с Бог, вашият вечно любящ ви Отец. Някои от вас са открили тази неоспорима истина в себе си и тя ви е донесла неизказана радост.

Когато се събудите от илюзията, истинността за това ще блесне пред вас като блестяща фокусна точка, потвърждаваща чудото на славните ви отношения с Баща ви. Дори и сега, всички вие знаете тази истина. Това е точно така, поради вкоренените страхове и съмнения, които илюзията поддържа, и вие сте отричали и сте отказвали да признавате своята вечна божествена връзка. Реалността се конфронтира с вашите старомодни и вкоренени вярвания за себе си, но тъй като те са обичайни, вие се придържате към тях. Вкорененото ви чувство за страх, характерно за човека, се променя с неохота, позволете му да ви окуражи да опознаете Бога. Когато се събудите, съмненията и страховете ви ще бъдат унищожени. До тогава си напомняйте, че те са без основание и че вие сте съвършени, и съвсем скоро ще разберете кои в действителност сте.

С любов, както винаги, Соул.

Превод: САР 

http://johnsmallman.wordpress.com/2012/11/07/wellness-is-the-state-in-which-you-feel-at-peace/



МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments