Умението да Обичаш - Дон Мигел Руис

Дон Мигел Руис

Умението да Обичаш

ЕДНА МНОГО СТАРА ИСТОРИЯ
за човека, който не вярваше в любовта

Един ден мъжът беше извън града, когато му хрумна странна идея.

Той си помисли: “Хм, може би това, което усещам към нея е любов. Но то е толкова различно от това, което съм изпитвал досега. Не е това, което поетите казват, не е това, което религията казва, защото аз не съм отговорен за нея. Аз не искам нищо от нея. Не се нуждая от това, тя да се грижи за мен. Нямам нужда да я обвинявам за моите трудности и да й предавам своите драми. Най-добре се чувстваме, когато сме заедно, забавно ни е. Уважавам начина, по който тя мисли и чувства. Тя не ме безпокои, не ми досажда изобщо. Аз не изпитвам ревност, когато тя е с други хора. Не изпитвам завист към успехите й. Може би любовта съществува, но тя не е това, което хората смятат за нея.”

Сърцето на мъжа беше толкова изпълнено с любов, че една нощ се случи велико чудо.

Той гледаше звездите и откри най-красивата, а любовта му беше толкова голяма, че звездата започна да пада от небето и скоро падна в ръцете му. След това се случи второ чудо и душата му се сля със звездата. Той беше крайно щастлив и едва чакаше да отиде при жената и да сложи звездата в ръцете й, за да докаже своята любов. След като той постави звездата в ръцете й, за миг тя изпита съмнение. Любовта беше поразителна, но в този момент звездата падна от ръцете й и се счупи на милиони малки части.

Сега има един възрастен мъж, който обикаля света, който се кълне, че любовта не съществува. Има също красива възрастна жена, която седи вкъщи, чака мъжа и рони сълзи за рая, който някога имаше в ръцете си, но за един миг на съмнение, тя го изпусна.

Това е историята на мъжа, който не вярваше в любовта.

Кой сгреши? Искате ли да познаете какво не беше наред. Грешката беше от страна на мъжа, защото мислеше, че може да даде на жената своето щастие. Звездата беше неговото щастие, и грешката му беше, че постави своето щастие в нейните ръце.

Щастието никога не идва отвън.
Той беше щастлив заради любовта, бликаща от него,
тя беше щастлива заради любовта, извираща от нея.
Но в момента, в който той я направи отговорна за своето щастие,
тя разби звездата, защото не можеше да бъде отговорна за неговото щастие.

Умението да обичаш
Дон Мигел Руис

любовта, бликаща от него


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments