Умението да Обичаш

Дон Мигел Руис

Умението да Обичаш

 Връзка без страх, без нужда

Ако разбирате идеята за наранения ум, тогава ще разберете защо романтичните взаимоотношения са толкова трудни. Емоционалното тяло е болно. То е покрито с рани, изпълнено с отрова. Ако ние не разбираме, че сме болни или че партньорът ни е болен, ние ставаме егоисти. Раните болят и ние трябва да ги предпазим дори от този, когото обичаме. Но ако сме осъзнати, можем да имаме различни споразумения. Когато осъзнаваме, че партньорът ни има емоционални рани и го обичаме, ние със сигурност няма да искаме да докосваме неговите рани. Няма да го притискаме да лекува своите рани и няма да искаме и той да ни притиска да лекуваме нашите.

Поемете риска и отговорността да направите ново споразумение с партньора си – не споразумение, което сте прочели в книга, а споразумение, което да работи за вас. Ако това споразумение не проработи, сключете ново. Използвайте въображението си да изследвате нови възможности, да създадете нови споразумения, базирани на уважението и респекта. Общуването, основано на респекта и любовта, е ключът, който поддържа любовта жива и предпазва връзката от отегчението. Необходимо е да намерите своя глас и да заявите  нуждите си. Необходимо е да се доверявате на себе си и на партньора си.

Това, което ще споделите с партньора си, не е боклук, а любов, романтика и разбиране. Целта и за двамата трябва да бъде да ставате все по-щастливи и да призовавате все повече любов. Вие сте съвършеният мъж или жена, а вашият партньор е съвършеният човек така, както кучето е съвършено куче. Ако се отнасяте към партньора си с респект и любов, кой ще бъде облагодетелстван? Никой друг освен вас.

Излекувайте вашата половина и ще бъдете щастливи. Ако можете да излекувате вашата част, тогава сте готови за връзка без страх, без нужда. Но запомнете, можете да излекувате само вашата част. Ако вече имате връзка и лекувате вашата половина, а партньорът ви работи върху своята половина, ще видите колко бързо ще има напредък. Любовта е тази, която ви прави щастливи и ако станете слуга на любовта, просто може да си представите всички възможности. Ще дойде денят, когато можете да бъдете с партньора си без осъждане, без вина, без гняв и тъга. Този ден ще бъде прекрасен, денят, когато вие ще сте напълно отворен, само да споделяте, само да служите, само да раздавате своята любов.

Когато решите да бъдете двойка, вие сте там, за да отговорите на нуждите на този, когото обичате, този, когото сте избрали. Вие сте там за да предоставите своята любов на любимия си, да бъдете слуги един на друг. Във всяка целувка, във всяко докосване, вие чувствате, че всеки е там, за да удовлетвори другия, без да очаква нещо в замяна. Това е повече от секс, това е да бъдете заедно. Сексът става чудесен, но това е нещо съвсем друго. Сексът става единение, сексът става  пълно отдаване, танц, изкуство, върховна изява на красотата.

Можете да сключите споразумение, което гласи: “Харесвам те, ти си чудесна и ме караш да се чувствам добре. Аз ще донеса цветята, ти донеси нежната музика. Ще танцуваме и двамата ще полетим в облаците.” Това е чудесно, прекрасно, романтично. Вече не е борба за контрол, вече става въпрос за служене. Но вие можете да направите това, когато вашата любов към себе си е много силна.

Дон Мигел Руис
Умението да обичаш


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments