Молитвен ритуал за собственото си тяло

за собственото си тяло

Молитвен Ритуал за Собственото си Тяло

Може да започнете да правите молитвен ритуал за вашето тяло всеки ден. В Индия хората извършват молитвени ритуали за различни богове и богини. При тези ритуали те се покланят на идол, слагат цветя до идола и хранят идола с цялата си любов, защото тези статуи символизират Бог. 
Всеки ден вие може да предлагате божествена любов на вашето собствено тяло. 
Когато взимате душ или вана, въздействайте на вашето тяло с цялата си любов, отнасяйте се към него с уважение, благодарност и почит. Когато ядете, поемете къс храна и й се насладете. Тази храна е дар за вашето тяло, за храма, където живее Бог.  
Правете това всеки ден и ще почувствате, че любовта ви към тялото става все по-силна с всеки изминал ден и вие повече никога няма да отхвърлите себе си.

Само си представете деня, в който вие обожавате своето тяло. 
Когато приемате себе си напълно, ще се почувствате толкова добре в тялото си и ще бъдете толкова щастливи. 
Тогава, когато се свържете с някой друг, вашият лимит на самозлоупотреба ще бъде почти равен на нула. 
Това е любовта към себе си. Това не е чувството на гордост, защото вие се отнасяте към другите със същата любов, почит, уважение и благодарност както и към самите себе си. Можете ли да разберете какво съвършенство се крие в една такава връзка? Това е като да прославяме  Бог вътре във всеки един от нас.

Когато си поставите за цел да създадете съвършени взаимоотношения между вас и вашето тяло, вие ще започнете да се учите да създавате подобни взаимоотношения и с всеки, с който влизате в контакт, включително с вашата майка, приятели, партньор, деца, куче. 
Когато постигнете съвършенство във взаимоотношенията с тялото си, тогава вашата половина във всички външни връзки ще бъде задоволена. Вие вече няма да зависите от външния успех на връзката.

Когато правите молитвен ритуал със собственото си тяло, 
когато се научите как да бъдете предани на собственото си тяло, 
тогава докосвайки тялото на любимия си вие ще го правите със същата преданост, същата любов, благодарност и уважение. 
И когато любимия ви докосва тялото ви, то е напълно отворено, няма страх, няма необходимост – то е пълно с любов.

Представете си всички възможности за споделяне на вашата любов по този начин. 
Вие дори няма да се нуждаете да докосвате. 
Просто гледайки се един друг в очите, вие задоволявате нуждите на ума и на душата. 
Тялото е вече задоволено, защото то има вашата любов. 
Вие никога повече няма да бъдете самотни, защото сте изпълнени със собствената си любов.
Накъдето и да обърнете поглед, вие ще бъдете изпълнени с любов, 
но не от другите хора. Можете да видите дървото и да почувствате любовта, която то ви изпраща. Можете да погледнете небето и то да задоволи нуждата от любов за вашия ум. Вие ще видите Бог навсякъде и той повече няма да бъде теория за вас. 

Бог е навсякъде. Животът е навсякъде. 

Всичко е направено от Любов, от Живот. Дори страхът е отражение на любовта, но страхът съществува в ума и при хората този страх контролира ума. Ние интерпретираме всичко според това, което е в ума ни. Ако в ума ни има страх, всичко, което възприемаме, ще бъде анализирано посредством страха. Ако сме ядосани, всичко, което възприемаме, ще бъде съобразно гнева. Емоциите ни действат като филтър, през който гледаме останалата част от света. 

Би могло да се каже, че очите са израз на това, което чувствате. Вие възприемате външния сън според вашите очи. Когато сте ядосани, вие виждате света с очите на гнева. Ако гледате с ревниви очи, вашите реакции ще бъдат други, тъй като вие виждате света през ревността. Когато гледате с очите на яростта, всичко  ще ви дразни. Ако очите ви са тъжни, вие ще плачете, защото вали, защото има шум, заради всичко. Няма защо да съдите или да интерпретирате, но вие ще виждате дъжда според емоционалното си тяло. Ако сте тъжни, ще гледате с очите на тъгата и всичко, което възприемате ще бъде тъжно.

Но ако в очите ви има любов, вие виждате любов където и да отидете. Дърветата са пълни с любов, животните са пълни с любов, водата е наситена с любов. Когато възприемате с очите на любовта, вие можете да свържете вашето желание с желанието на друг сънуващ и сънят ще стане един. Когато възприемате с любов, вие ставате едно с птиците, с природата, с друг човек, с всичко. Тогава можете да гледате с очите на орела или да се трансформирате в какъвто и да е вид живот. С любовта си вие се свързвате с орела и ставате крилата или ставате дъжда или облаците. 
Но за да постигнете това, трябва да изчистите ума си от страха и да възприемате с очите на любовта. Трябва да развиете своята воля, докато тя стане толкова силна, че може да улови другата воля и да ги обедини в едно. 
Тогава ще имате крила да летите. Или бидейки вятъра можете да отидете тук или там, да разпръснете облаците и слънцето да изгрее. 
Това е силата на любовта.

Когато задоволим нуждите на ума и тялото си, очите ни гледат с погледа на любовта. Виждаме Бог навсякъде. Дори виждаме Бог в паразита на другите хора. Вътре във всеки човек е обетованата земя, която Мойсей обеща на хората. Тази обетована земя е в царството на човешкия ум, но само умът, който е плодороден за Любов, защото там живее Бог. Ако ти видиш обикновен човешки ум, той също е плодотворна земя, но за паразита, който посява семената на завистта, гнева, ревността и страха. 

В християнската традиция сте чували за Габриел, който дошъл с тръбата на Възкресението и всеки, който излязъл от своя гроб, заживял вечен живот. Този гроб е паразитът, а Възкресението – връщането към Живота, защото вие сте жив само когато очите ви могат да видят Живота, който е Любов.

Може да имате връзка, която изпълнява мечтата ви за Рая, вие може да създадете Рая, но трябва да започнете от себе си. 
Започнете с пълно приемане на собственото си тяло. Преследвайте паразита и го накарайте да се предаде. 
След това умът ви ще заобича тялото и няма повече да саботира любовта ви. От вас зависи, не от някой друг. 
Но първо ще се научите как да лекувате емоционалното си тяло.

Дон Мигел Руис
Умението да обичаш


Умението да обичаш


Харесай и Сподели!



МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments