Крем от Краставици - Козметика без Химия

Козметика без Химия

Красиви всеки ден според рецептите на Лечителя Петър Димков
Кремът от краставици е много подходящ за поддържане свежестта и еластичността на сухата кожа на лицето.

Приготвя се по следния начин:
Ситно нарязани пресни краставици на кубчета се поливат с чист зехтин в същото количество, в каквото са те. Сместа се кипва в малък съд, който се слага в по-голям, пълен с вода, и се нагрява на водна баня. По време на варенето се разбърква. Изважда се от водната баня, прецежда се през фино сито, нарязват се нови краставички и се прибавят към сместа. Отново се вари, пак се снема, прецежда се , прибавят се нови ситно нарязани пресни краставички. Това се повтаря пет пъти. Получената помада е бяла и извънредно ефикасна.

Водни фрикции:
За да се възстанови нормалният младежки тургор на лицето с повяхнала, „състарена кожа” всяка вечер се мие с гореща вода до 50 градуса – практически толкова гореща, колкото може да се понесе. Правят се 40 плискания на лицето с такава вода. Лицето се избърсва и веднага се правят нови плискания, но с хладка вода – 20 градуса, колкото  е обикновено чешмяната вода. Още по-добре е да се използва студена до 20 градуса отвара от трици. С тази отвара лицето се наплисква до 60 пъти.

След тези фрикции ( седем - осем , приложени подред; почти веднага дават резултат), добре е да се маже лицето с краставичната помада.

За да бъде красива, да се подмладява, да гони от себе си старостта, всяка жена трябва:
20 минути преди ядене сутрин, обед, вечер да изяжда 2 парченца от по 2 см всяко лист от дървовидно алое ( столетник). Започва се долните листа на растението, изрязва се един лист, обелва се и се сдъвква. Има леко горчив вкус.

Петър Димков




МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments