Небесните Йерархии - Тема 2 ~ Димитър Мангуров

9 йерархии Богове

Начало - Тема 1


Каква ще бъде основната идея на следващият цикъл? (Реализираният Свободен Избор)

Когато двама или трима са събрани в мое име, както казва Христос, отговорът идва!


Човекът е бушонът (прекъсвачът) на Вселената. Представете си една електрическа инсталация на цял град и някой дръпне шалтера и угасне целият град - ето това е Човекът за Вселената! Той има гигантско предназначение.

Членовете на Великото Всемирно Бяло Братство: Те са ръцете на Христос, ръцете на Троицата, за да може да твори тези светове.


9 Йерархии Богове:

9. Серафими (Духове на Любовта)                    |
8. Херовими (Духове на Хармонията)              | представители на принципa Отец
7. Престоли (Духове на Волята)                         |

6. Господства (Духове на Мъдростта)               |
5. Динамис (Духове на Движението), Сили     | представители на принципa Син
4. Елохими (Духове на Формата), Власти         |

3. Архаи (Духове на личността)                          |
2. Архангели                                                            | представители на Светия Дух към нас
1. Ангели                                                                  |



Всеки човек си има Ангел Хранител. Този Ангел Хранител се грижи за връзката между инкарнациите на човека.

Всеки Архангел е като групов Дух на даден народ. Той със своето Етерно тяло обхваща територията, на която живее този даден народ, и за това всеки народ има особена душевност, особен темперамент, особена мисловност и т.н. Характера на дадения народ се формира в Етерната Аура на този Архангел. От това, кой народ какъв Архангел има - зависи мисията на този народ. Архангела на Българският народ е Архангел Рафаил. Той е свързан с Пролетното Равноденствие, с Мистерията на Голгота и отговаря за Азовото развитие.

Архаите отговарят за цяла Културна Епоха. Те са Духове на Времето. Една Културна Епоха е с продължителност от 2160г.

Духовете на формата (Елохимите) са нашите Отци Създатели! Те играят ролята на наши Бащи.

Духове на Движението (Динамис) - те са тези духове, които от Свръхсетивния Свят действат към Земята и привеждат всичко в движение.

Духовете на Мъдростта са върха на Небесната София.

От Духовете на Волята (Престолите), се роди материята. Физическият принцип във цялата Вселена. Те самите са Воля.

Херовимите формираха Зодиакалния Кръг (Съзвездията). Те са Вселенски Духове на Хармонията!

Серафимите са Духовете на Вселенската Любов!



МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

2 comments

  1. Тези Йерархии не са хора както е на картинката , а Разум ! Моля изгледай тоя 4 минутен клип, добива се ясна предствава, как изглежда Мирозданието и.....всичко ! Гледайте го на голям екран, долу вдясно. - Секретная информация о нашем Мироздании, которую учёные не смогут открыть из нашего местоположения. Эту информацию мы можем получить только от тех, кто нас опекает, чтобы ускорить наше духовное развитие. Ето из книги Урантии !
    https://www.youtube.com/watch?v=HYyDFEJ0xCo&feature=share

    ОтговорИзтриване
  2. След като Луцифер пропадайки е падал дълго размахвайки опашка тогава какво са архангелите освен напреднали извънземни раси . Според гностичните евангелия Луцифер Сатана е дракон . И е така . Който се е борил за душата си в духовен процес го е видял .Сатана се храни с душите на тези които са се отказали от тях . Спящите поддържат матрицата . На практика матрицата не може да съществува без нас . Когато говорим за Твореца едва ли управлението в тази Вселена може да се нарече Духовно.. Творецът няма нужда от йерархии. Вселената е създадена от Демиург използвал принципите на сътворението . Той също има опашка. Матрицата на тази планета е най -плътната материя и е създадена от Сатана използвал духовете на ударената във война планета и сваленият Свети Дух .Колкото до Дънов това е най- подлият слуга на Луцифер . Който ви кара да се кланяте на външното слънце не ви желае доброто . Христос се ражда в сърдечната чакра . Той е слънцето към което трябва да се стремим. И това е принцип . Човекът има Душа
    и Дух за разлика от тези които наричате архонти ,архангели ,херувими и т.н. . Останалото е капан на Луцифер. Всички йерархии които цитирате нямат Душа . Те са започнали еволюцията си през Ин аспекта и инат само Дух .за това Сатана е завиждал на Христос казвайки ,че Твореца обича повече него. Христос е Синът - Душата , Триумфът на Творението , а ние хората имаме шанса да получим безсмъртна душа .

    ОтговорИзтриване