Пътешествието до Слънцето

 Пътешествието до Слънцето

Пътуването към Светлината може да изглежда, като че ли отнема много време. Изглежда че има толкова много препятствия по пътя. Но след като изпитате Светлината, всички пречки изчезват и остава само Светлината като блестящо Слънце, което осветява всичко.

Защо така изглежда? Защо виждаме толкова много препятствия? Отговорът е по-лесен, отколкото сме очаквали. Ние сме Слънцето, Източникът, Блясъкът на Любовта в самият център на нашето Сърце, в самият център на Вселената. Когато се фокусираме върху нещо друго, с нашето его / ум, нещото, върху което се фокусираме ангажира нашата гледна точка и губим от поглед Слънчевата Светлина. Това е подобно на четенето на завладяваща история в книга. Ние сме толкова погълнати от историята, че не забелязваме нищо друго в стаята. Някой може да се разхожда покрай нас, а ние не го виждаме.

Светлината е винаги вътре в нас. Ние сме толкова погълнати от фокуса си върху проблемите и нашите собствени мисли, че не забелязваме Светлината на нашето сърце. Тогава сякаш сме влезли в друга стая на възприятие и Слънцето е изчезнало. Наистина нашите проблеми са само пречки, защото не можем да се отдалечим от тях достатъчно дълго, за да се върнем към Светлината. Но Истинското Слънце е толкова Ярко, че всичко в близост до него се топи в Светлина и всички наши проблеми изчезват в Просвещение и Любов. Нито проблемите, нито раздразненията могат да останат, когато Слънчевата Светлина на нашето Сърце е напълно Будна.

Източник




Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments