ПОСЛАНИЕ НА АРКТУРИАНСКАТА ГРУПА от 7 ЮНИ 2015 Г.

Божествеността се намира вътре във вас

Скъпи, стремителни промени стават при много хора, в съответствие с техния избор или по необходимост. Пътят на развитието може да е бил труден до момента на духовния преход, когато истината ще стане състояние на съзнанието и ще започне да се проявява на това ниво. Голяма част от това, което се проектира в световното съзнание чрез СМИ, църквата, правителствата и т.н., просто вече не резонира с много от вас. Остарелият начин на живот и традициите, често касаещи приятелите или членовете на семейството, се чувстват като отживели и завършени.

Някои убеждения леко остават в миналото и никой даже и не забелязва това, но често стремежът към личните промени активира период, когато членовете на семейството и приятелите проявяват неразбиране, осъждане и критика. Това може да предизвика съмнения у пробуждащия се ученик или даже желание за връщане към това, което е привично и познато, но тъй като той вече се е издигнал и повече не резонира с миналото, няма да може да остане в това, което е завършено.

Колебанията и съмненията често възникват, защото човек започва да получава и да се замисля над идеите на истината, които са абсолютно чужди на убежденията, които има. Когато предишният духовен фундамент започва да се стопява, това предизвиква стрес у тези, които са поддържали структурираните религиозни убеждения.

Не бойте се, скъпи, защото това не е катастрофа в такъв период. Знайте, че вие винаги имате ръководител и никога не сте сами. Висшият Аз винаги ще ви донесе това, което е необходимо, когато вие сте готови. Учете се да се доверявате на случващото се, знаейки, че се намирате там, където трябва да бъдете, правейки това, което е необходимо, и прекрасно се справяте с това.
Разочарованието в резултат на неуспех – това е проявление на съзнанието, изпълнено със смисъла на „Аз съм длъжен. На мен ми е нужно. Има само един правилен път.” – всичко това са аспекти на дуалността и разделението. Време е да прекратите постоянната вътрешна критика и осъждане, позволявайки на тези убеждения да се разтворят в небитието, каквото са и самите те. Няма никакво „длъжен” в енергиите на висшите измерения, само любовта ръководи човека и неговия избор.

Като духовни ученици, вие се намирате в тази точка, когато не можете да се развивате по-нататък без признаването на своето „Аз”. Духовните ученици по света във всички времена и до сега, с всички сили са се опитвали да намерят и да разберат какво е това Бог. Много богове и концепции – това е резултатът, много от тях все още се приемат като единствена истина. Болшинството от вас са узнали и са приели, че Божествеността се намира вътре във вас, тя е вашата собствена истинска природа и реалното Аз. Но в същото време много хора считат, че тяхната човечност е нещо отделено, считайки, че „аз” – това е просто егото, което трябва да бъде отстранено. Това е точно същото „Аз”, но в човешко състояние, обусловено от концепциите и убежденията на разделеността и това не може да не се отчита.

Отсъствието на любов към себе си погрешно се е считало за смирение, но не бива да е така. Това е проявление на съзнанието за разделение. Смирението – това е разбиране на факта кои сте вие и какви дарове можете да имате вследствие на това.

Много хора се вглеждат в живота си и считат, че миналите или даже настоящите действия ги правят недостойни за любовта и мислят, че е невъзможно да се обичат такива хора, като тях. Става така, защото те поддържат лъжливата концепция за същността на любовта. Да обичаш себе си – означава да признаваш, да приемаш и да обичаш не само Божественото вътре в себе си, но също и онази част, която все още се учи – частта, която прави много грешки и често изглежда неудачна. Това води до сближаване на вътрешното дете и Божественото Аз.

Повече не трябва да живеете с „греховете” на миналото, защото това просто укрепва енергиите на миналото, които всички са илюзорни. Помнете, човек може да живее само на основата на най-висшето състояние, достигнато от съзнанието. Това, което сте правили някога, не бихте го направили днес. Терминът „вътрешно дете” се използва за обозначаване на натрупаните енергии на незрялото и непробудено състояние на съзнанието, което се пренася и се допълва от живот в живот.

Работата на вътрешното дете може да бъде мощен инструмент в обучението да обичате „себе си”. Макар тази работа често да я смятат за психологическа практика, тя е много по-дълбока. Вътрешното дете – това е невинният и доверчив ваш аспект, който е бил отхвърлен, разочарован и повреден. Това е непробуденият вие като малко дете, вашата индивидуалност в най-невинното състояние. Тъй като събитията на третото измерение са започвали във всеки живот, вие само сте знаели и сте зареждали спомените на клетъчно ниво в защита на детето.

Много хора все още носят някои, ако не и всички енергии на раните, изпитани от детското съзнание, редом с незрелите начини, с помощта на които сте се опитвали да се справите с тях. В състоянието на възрастен тези енергии започват да се проявяват като неочаквано появяващи се незрели мисли и действия тогава, когато най-малко очаквате това, като правило, в стресови ситуации. Обикновено, болшинството от възрастните игнорират тези чувства като неуместни, но разбирайки, че те освобождават своето вътрешно дете и по такъв начин запазват ситуацията. Тази енергия може да бъде изчистена само от вас. Дошло е времето да приемете и да признаете вътрешното дете, то трябва да бъде обичано, управлявано, защитено и т.н.

Вземете под внимание възрастта на вашето вътрешно дете сега. Ще го познаете по вътрешните диалози, които водите. Внимателно разговаряйте с тази част от самия себе си, кажете, че от този момент ще го обичате и защитавате и най-важното - че ще го признавате. Вътрешното дете – това сте вие, често без уважителна причина, чувстващи себе си обидени, сърдити, тъжни или подтиснати и като малко дете се боите. Бъдете търпеливи, знаейки, че вътре в себе си всички сте деца, детето прави това, което мисли за най-добро в дадения момент, то се нуждае от вашата подкрепа.

Много от вас имат интелектуално духовно знание /коронната чакра/, но докато не се прегърнете целия, признавайки и приемайки детето /сърдечната чакра/, ще има борба. Тъй като вие се учите да приемате, да слушате, да поддържате и да говорите с този аспект на вашата индивидуалност, без да го отхвърляте като нещо несъществуващо, то ще расте – отговаряйки отначало като дете, след това като подрастващ, и накрая като възрастен. Накрая ще можете напълно да интегрирате този излекуван аспект, и „аз” ще стане „Аз”.

Еволюцията на Земята – това е постепенно движение напред, спомняйки и приемайки своята истинска личност и истинските личности на другите, преминавайки през събитията на много животи в енергията на дуалността и разделението и постепенно развивайки се към съзнанието, което се научава отвътре, а не отвън. Знайте, че независимо от проявленията, в реалността всичко е съвършено, винаги е било и ще бъде.

Вие сте преминали през живота, провирайки се през гората на плътната и тъмна енергия, стараейки се във всеки момент да постъпвате по най-добрия начин. В определен момент сте видели, че светлината започва да се прокрадва между дърветата и сте тръгнали към нея. Но когато сте излезли на ярка светлина, сте видели, че по пътя сте насъбрали и трева, пръчки и други боклуци. Сега се намирате в процес на откриване и премахване на събрания боклук, който се е бил здраво залепил по вас. Това на свой ред ще ви позволи за първи път ясно да видите себе си и другите.

Когато истината е нова, често възниква съмнение и желание да се остане в това, което е привично. Но когато излезете от гората на светлината, всяко старо очарование, което все още би могло да е останало у вас, бързо ще изчезне. Болшинството от вас вече се намират в такова състояние: когато трябва да престанете да гледате „горските видения”. Вие сте излезли от гората и трябва да оставите в миналото горския начин на живот. Сега имате светлината, която ще ви позволи да откриете безкрайната красота и съвършенство, неизвестни ви по-рано.

Нищо не е случайно в този период от вашето пътешествие. Всички събития са възможност да преодолеете вашата система от възгледи без осъждане или критика. Дошло е времето да излезете извън границите на всяка не-любов към себе си или други убеждения, които предполагат, че вие сте нещо „по-малко”. Вие сте готови да се издигнете над интелектуалните духовни изследвания, да приемете и да живеете на тяхна основа. Това означава, че вашето духовно пътешествие трябва да включва почитание, разбиране, признание, приемане и любов към това, което сте – включително и недостатъците.

Любовта никога не може да бъде управлявана чрез обществените стандарти, все още оплетени в концепциите за добро и зло. Любовта се основава и тече сама по себе си. Вашето разбиране на тази истина се разширява и расте с всяко ново откритие, но „аз” не може да бъде изключено от този процес.

Старайте се да обичате самото пътешествие и всичко, което срещате на пътя си, но най-важното е знанието за това, че „аз” трябва да стане „Аз” и няма нищо по-Божествено от вас във всеки един момент.

Ние сме Арктурианската група

7 юни 2015 г.

Източник



Превод: Селена | Самосъзнание.com




МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments