Какво за Бога?

Бог е Безкрайното Съзнание вътре в нас

Бог е централен източник на всички неща. Бог е океана, а всички живи същества са вълните.

Никой не е отделен от Бога, по същия начин, по който всички вълни никога не са разделени от океана.

Всички живи същества имат Бога вътре в тях. Някои ще го нарекат нашата Буда природа. Други ще го наричат ​​нашият вътрешен Христос. Но дори и отвъд Буда природата и Вътрешния Христос е състояние на съзнанието, което отива отвъд всички неща.

Бог е Безкрайното Съзнание вътре в нас. Това съзнание има три характеристики: Безкрайно Съществуването и Жизнена Сила, Безкрайна Интелигентност, и Безкрайна Любов и Щастие.

Когато погледнем на живота само от гледната точка на вълната, нашата индивидуална същност си въобразява, че е отделена и различна от всички други вълни. Ние мислим, че индивидуално се борим със силите около нас.

Когато се потопим дълбоко в себе си както по време на медитация, ние откриваме една различна гледна точка. Ако стигнем до самия център на нашето Съзнание и самия център на нашето същество, ние гледаме на целия живот, като част от един безкраен океан от Съзнание.

Този център на Съзнание е като океан, но е по-скоро като едно безкрайно Слънце, излъчващо светлината си към всички живи същества. На повърхността на нашия живот там е нашето тяло, ум и емоции, които се движат около през живота като всяка друга вълна. Но дълбоко в нашето съзнание в самия център на нашия живот, ние сме същото съзнание като Бог. Няма никаква разлика между външната ни идентичност и безкрайната светлина, която свети през нас.

Когато открием нашата вътрешна тайна природата като Боже Съзнание, ние можем да блеснем нашата любов и знания чрез нашето тяло, ум и душа, докато си спомним, че всяко нещо е възможно.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

1 comments

  1. Той, че излъчва своята безкрайна любов - излъчва. Въпросът е също и как се използва тази енергия, защото ако знаете в колко голяма част ТЯ просто се пилее за глупости. А защо за глупости ще попитате вие? Защото Бог освен безкрайна Любов Е и Разум, при това Висш Космически Разум. Много сега пилеят, защото отделиха едното от другото и поведоха едва ли не битка между тях! Знанието е информация, а Мъдростта е умението да използваш Разума, за нейното правилно съчетание и творчество. Много са си загубили разума напоследък, и се възнасят по няколко пъти на месец. И продължават да са излъгани като в секта, защото не ползват разума и любовта заедно, които са дадени заедно на човека съвсем не случайно. Защото има значение къде даваш този безценен дар на енергия!!! Има значение в какво инвестираш тази безценна енергия, защото това е ценността на умната същност, която комбинирайки тези 2 дара, твори разумно, а не се подвежда по всичко, което и кажат, научава се да различава лъжата и лицемерието, за да не ги похаби. Желая повече Разум на всички, умението да филтрираш разумно информацията и да я комбинираш в разумни форми.

    ОтговорИзтриване