Излекувай Душата и тогава Излекувай Тялото

Медитирай и Изчисти Кармата

Повечето от по-трудната ни карма се намира в душата. Разбира се всички наши емоции идват от душата ни. Изцели душата първо и след това ще можеш по-лесно да лекуваш тялото. Изцелението на душата включва освобождаването на емоциите.

Виждал съм много лечители лекуващи тялото само за да открият, че заболяването се появява някъде другаде в тялото. Защо? Защото емоцията, която лежи в основата на проблема все още остава в душата. Ако освободите емоцията, тогава болестта не ще изплува.

Душата е електрически генератор за всичко, което се случва в нашето тяло. Повечето от електрическият ток в душата ни е изкривен от непоследователност и триене.

Душата е също така дом на ума. Умът е водача, както за духовното тяло така и за физическото тяло. Ако водачът е изпълнен с неразрешени емоции, тогава тези емоции ще се излъчват чрез всяка мисъл и всяко действие, което ние предприемаме. Точно тези емоции са нещото, което ни изважда от равновесие и създава триене в тялото. Това триене разяжда тялото, докато то се разпадне и/или се разболее или създаде инцидент.

Буда веднъж сравни ума с чаша вода. Ако ние разклатим чашата, водата се развълнува. Ако се опитаме да погледнем през стъклото, за да видим какво е от другата страна, тогава движението на водата нарушава нашата визия. Ако водата е спокойна, нашата визия е ясна.

Ние не можем да изчистим ума, докато нашите емоции не са уредени. Изцеление първо на нашите емоции, изчистване на ума, така че да можем да видим всичко по-ясно. Решението на всички наши проблеми не е чрез логиката на нашия ум. Ако умът ни е все още пълен с неразрешени емоции, вълнението на тези емоции ще наруши нещото, което ума ни казва.

Само сърцето знае истината. Сърцето е домът на душата. Сърцето е също така дом на нашата Буда природата. За пореден път ние осъзнаваме, че най-добрият начин да трансформираме нашия живот на изкривяване и грешки се постига чрез медитация. Медитацията изчиства кармата, която поражда емоции и всички изкривени мисли.

Ако се чудите защо има толкова много мисли и емоции, които смущават медитацията ви, сега имате отговор. Медитацията е почистването на къщата. Пръстта на кармата трябва да бъде почистена от къщата, преди да можете да си починете в нея и да се чувствате удобно. Медитирайте без очакване на мирен опит. Най-добрата медитация е развълнуваната медитация. Тогава ти знаеш, че икономката си върши работата.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


Прочети още:


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

1 comments

  1. Колко вярно и просто е всичко.Понякога трябва да го прочетеш или чуеш от някъде, за да го осъзнаеш във и за себе си.БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

    ОтговорИзтриване