Историята на Буда и Майката Земя

Закрилата на Майката Земя

Последните си дни преди Буда да постигне Просветление, демонът Мара идва при него да го изкуши. Буда седял под дървото Бодхи в дълбока медитация за дълъг период от време. Мара искал да отвлече вниманието на Буда и да го изведе от медитация, така че да не получи просветлението си.

Първо Мара изпратил красивите си дъщери, за да играят пред Буда, да възбудят неговите страсти и да го изведат от медитация. Буда остава в такова състояние на мир, че той дори не забелязва страстният танц на трите дъщери на Мара. Майката Земя видяла какво се опитват да направят дъщерите на Мара и създала силен вятър, който да ги отвее надалеч, така че Буда да може да продължи със своята медитация.

Мара бил толкова разстроен, че призовава демони от всички краища на Земята, за да дойдат и да водят война с Буда. Хилядите демони маршируваха към Буда с намерението да го убият. Мара знаеше, че принц Сидхарта е бил обучен като велик войн и си помислил, че армията на демоните ще накара Буда да спре медитацията и да се защити от заплахата за сигурна смърт.

Демоните изтреляли хиляди огнени стрели в Буда и създали бушуващ пожар около него. Но Буда не се загрижи и продължи да медитира дори под заплахата от смърт. Майката Земя отново видяла какво прави Мара и поискала да помогне на Буда да освободи своята карма на войн. Тя се надигнала от земята и превърнала дългата си коса в маркуч, който излива вода върху огъня и удавя демоните, така че Буда да може да продължи да медитира, без да се разсейва от миналата си карма от гняв и война.

Буда лесно преминал тестовете на кармата на страстта и гнева с помощта на Майката Земя. Но Мара знаел, че е има още един тест, който може се отвлече вниманието на Буда от получаване на просветлението си. Мара трансформирал собственото си тяло, за да изглежда точно като тялото на Сидхарта и седнал пред Буда. Това бе тест за егото на Буда и неговата привързаност към живота си в самоличността на принц Сидхарта.

Когато Буда видя свое подобие седящо пред него, той просто се усмихна и каза на своето тяло, че сега той вече не е привързан към него. Буда адресирал тялото си като архитект, който е създал живота и казал: "Уважаем Архитект, ти си създал този живот и всичко, което съм бил, но сега ти вече няма да ме задържаш. Свободен си да отидеш и правиш каквото ти е угодно. Аз ще остана тук и ще завърша моето единение с истинската си природа, така че да мога да постигна своето Просвещението."

В този момент Буда открил своето Просвещение и намерил вечна свобода от цялото привличане и отблъскване на миналият си живот. Майката Земя се зарадвала и знаела, че сега всичките и деца имали пример за подражание, които ще ги вдъхнови да преодолеят своята карма и постигнат Просветление. По това време Майката Земя отправила обещание към Буда да помогне на всяко човешко същество, което се бори със своята карма.

Когато кармата стане толкова трудна, че не сте в състояние да се справите с нея, вие можете да помолите за помощ Майката Земя. Отидете във вашата градина или всеки парцел земя и дайте приноси към Майката Земя. Поставете пет пръчки тамян и една свещ в земята и поискайте Майката Земя да ви помогне да се освободите от хватката на вашата карма. Ако сърцето ви наистина вярва, че сте свободни, Майакта Земя ще осъществи вашето желание. Следващият път, когато сте в хватката на някоя трудна карма, намерете парче земя и дайте своя принос към Майката Земя. Работи.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

1 comments

  1. Интересно! Буда осъществява освобождение от деятелността като воин. А от друга страна сега доста хора знаят, че обитателите на Земята в момента са на фронтовата линия на войната за освобождение от колонизацията на лявото посвещение. И, че в този момент не трябва да си слагат допълнителен товар, а да носят само колкото носи един войник. Спящите поддържат безсъзнателно статуквото. Будните са горяли на клади жертвайки се за цялото, а спящите са купонясвали около тях. За мен сега трябва да се върне знанието (в момента все още доста добре скрито), какъв е бил живота в обществата на хармонията, принципи на обществото, бит - урбанизация или деурбанизация, икономическа система, правосъдие, архитектура, технологии, транспорт. Вече на някои е известно, че при войните в атлантско време е имало авиация и бомбардировки. Други текстове говорят, че компютрите и чиповете импланти за поробване са с древност по-голяма от 10 милиона години.

    ОтговорИзтриване