Чувствителността е Истински Дар


Въпреки това, което сте били научени, вашата чувствителност не ви прави слаби. Не ви прави твърде емоционални, твърде меки, или по някакъв начин прекалени. Тя винаги е била и винаги ще бъде силна страна. 

Истината е, че вие ​​може да бъдете меки и все още силни. Вие не сте скали, имунизирани срещу промяната и притеглянето на света около вас. Вие сте океани. Винаги намаляващи и нарастващи (приливи и отливи); лесно афектирани от луната и времето. Но огромни и дълбоки. Еластични и мощни. Рамкирани с живота. 

Да, вие чувствате нещата интензивно и да, вие лесно сте наранени от другите. Но интензивността на чувствата ви е това, което ви дава такъв невероятен поглед към това кои сте и от какво имате нужда, за да се чувствате цели. Това е тази интензивност, която дълбоко ви свързва към себе си и света около вас. И това са вашите рани, които ви карат да сте съпричастни и състрадателни към раните на другите. Рани, които ви дават информираността да разпознаете, когато хората са наранени, както и инструменти, които да предлагат помощ по начин, по който по-малко чувствителни хора може да не са в състояние да приемат. 

Знам, че е толкова трудно да се повярва в момента, когато се чувствате недееспособни от чувствата си, но вашата чувствителност е истински дар. Не позволявайте на никого, включително и на себе си, да ви убеди в противното.

~ Daniell Koepke

Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments