Приказка за Любовта и Светлината - Част 11


от Добромир Пенков



Странно, но докато изписвам тези редове, имам усещането, че ме слушате с много внимание и Любов. Виждам колко добре ме разбирате и как вашата Вяра ви изпълва с радост. Книгата още не е завършена, а аз вече чувствам как отразената от вашите добри сърца любов достига до мен и се слива с любовта, която аз изпитвам към вас. Това е едно прекрасно изживяване. Така нашите сърца се сливат в едно огромно любящо сърце. Придобива това добро сърце силата на гравитационно привличане и към него се устремяват все нови и нови любящи сърца. В същото време всички, които играят паневритмия и прилагат други духовни техники, се сливат също в такива огромни любящи сърца. Изпълва се цялата планета с такива обединени сърца и всички те се сливат в единното любящо сърце на цялата планета. Ето, това е усещането за цялостност. Няма значение какви са политическите ни и религиозни възгледи, какъв е цветът на кожата ни и в коя част на планетата живеем. Важното е да почувстваме, че сме част от това единно сърце. Важното е да видим каква мощна светлина излъчва това сърце и как тази светлина прогонва мрака от всяко кътче на прекрасната ни планета. Почувствахте ли как тя вече сияе! И това не го е направил някой Месия. Ние с вас сме го направили. Виждате ли колко осезаемо вече живеем в тази, създадена от нас, реалност?

Сега виждам, че тази визуализация, която неусетно се получи, може да бъде основа за интересна и полезна медитация. Съвсем малко трябва да се обработи и ще можете да я ползвате във вашата работа. Виждате ли какво удоволствие е да бъдеш Работник на Светлината? Но и каква отговорност. Това е отговорността на Твореца, но, в същото време работата, която вършим, ни носи и най-голямото удовлетворение.

Може би ви се струва, че повтарям някои неща. То е защото се опитвам да ви покажа под различен ъгъл истините, които трябва да осъзнаем. И защото знам, че вълненията, които изпитвате, ви помагат по-лесно да приемете ставащите промени.

Ето как неусетно стигнахме до темата за духовните техники. Нали почувствахте с каква лекота можем да направим полезна стъпка в изграждането на ново съзнание. Тази промяна, в крайна сметка, ще ни доведе до достигане на нивото на Христово съзнание. Не забравяйте, че това е целта, към която се стреми цялото човечество. Това, което изживяхте току що, е сливане с Христовото съзнание.

Вече говорихме за медитативните техники. Можете да използвате готови визуализации или да създадете нови. Видяхте как неусетно се получи. По подобен начин, като си представях как водя беседи с новите си приятели, се появи идеята „Вие сте Огнени Жар-птици“.

Няколко пъти правихме групови медитации така: Хващаме се в кръг за ръце – дясна отгоре, лява отдолу. Подавам следния текст за визуализация: „Представете си, че от Космоса се спуска стълб от светлина. Този стълб преминава през нас и цялото ни тяло се изпълва със светлина. Изпълват се със светлина главата ни... органите ни... Изпълнени сме целите със сияйна светлина... Тази светлина преминава през нас и се насочва към диамантеното ядро на Земята... От там тя се отразява и ни облива... Ние се отделяме от Земята и се превръщаме в ято Огнени Жар-птици... Политаме нагоре... След нас от центъра на Земята се отделя черен дим... Това са натрупаните тъмни енергии... Този дим се носи след нас, като шлейф... Издигаме се нагоре и се сливаме със Слънцето... Тъмната енергия се трансформира и се превръща в Светлина... Ние сме ято Огнени Жар птици... Завръщаме се към Земята, а след нас има шлейф от Светлина... Слизаме на Земята, а Светлината се разстила над нашия град... Тя покрива като мека пелена нашия град... нашата страна... планетата... Цялата планета сияе, изпълнена с прекрасни, щастливи, лъчезарни, светли хора... Те радостно се прегръщат, изпълнени с Любов и Светлина... Планетата излъчва Светлина... Тази Светлина се отразява от Космоса и облива цялата планета... Ние сме част от Светлината, която изпълва Вселената... И винаги ще е така...“

Усещането, което изпитахме, беше невероятно! Смятам, че тази идея би могла да се използва в сродни варианти. Дори в група само от трима-четирима души, пак ще постигнете ефект. Когато има възможност, едновременно слушаме звукова медитация „Етосът“. Така ефектът се засилва многократно. Дори само да слушате „Етосът“, ще почувствате мощното й въздействие. Можете да видите още дарове от различни съзвездия на следния линк: http://www.youtube.com/watch?v=0xZV0Tu3NZc .Това е добре изградено съчетание между музика и геометрични форми, които имат пряко въздействие с различна насоченост върху вашето съзнание. В това пространство можете да откриете мантри и медитации. Използвайте ги. Това е много лесен начин за приемане енергиите на промяната.

В нашата група правим и медитации за намаляване агресията в училищата. Визуализираме светлина в класните стаи, учител, който излъчва светлина, деца, които приемат и засияват в светлина и с обич се прегръщат. Ако учителските колективи приемат идеята да отделят по няколко минути преди учебните занятия за такава визуализация, значително би се подобрил климатът в училищата.

Към техниките, влияещи на нашата промяна, можем да добавим и дишането. Потърсете начини за овладяване на тези техники. В най-общи линии прилагайте дълбоко коремно дишане. Съсредоточете се, като наблюдавате самия процес на дишането. По този начин вие приемате енергия в най-чист вид – прана. Правилното дишане има съществено значение за вашето духовно израстване и води до физически промени. Ако визуализирате, че вдишвате и издишвате светлина, значително ще ускорите вашия напредък. Тази визуализация може да правите дори когато сте на работното си място или докато карате колата си.

Можете да достигнете състояние на динамична медитация, докато провеждате сутрешното си бягане. Просто дишайте дълбоко и се съсредоточете върху настоящия миг. Това може да направите и докато карате велосипед или докато шофирате. Всяко присъствие в настоящия момент, изолирано от мисли за миналото и планове за бъдещето, е медитативно състояние. Просто нищо правенето е мощен творчески процес. Това може да се свърже с „Блажени низшите духом...“ Може да се окаже така, че тези, които са прекарали живота си без големи амбиции, са се приближили повече до Бога, от тези, постигнали Голямото.

Не знам дали сте се замисляли върху това, но докато правите секс, вие изпадате в едно прекрасно медитативно състояние. Това е присъствие в настоящия миг, когато не съществува нищо друго. Сексът допринася за заземяването на енергиите. Вижте как източните народи са превърнали секса в изкуство. При тях той е много продължителен. Това довежда до духовно сливане между партньорите. Между тях се създава светъл пръстен. Един такъв хармоничен секс съхранява близостта между влюбените много дълго. Затова те може с месеци да не го правят, а да се чувстват близки и влюбени. За разлика от тях, западните забързани хора по-скоро разтоварват чрез секса натрупаното напрежение, отколкото да показват любов. Помислете си само колко често се целувате със сексуалния си партньор. Или тази „формалност“ отдавна е отпаднала от отношенията ви. Припомнете си как се правеше. Ще се изпълните отново с Любов.

Може би е трудно да отнесем смехът към духовните техники, но той има мощно прочистващо въздействие. Вижте колко хора непрекъснато се усмихват. Те са толкова изчистени, че просто нямат нужда да четат тази книга. Вижте децата, които непрекъснато се смеят. Затова има и лечебна техника смехотерапия. Има случаи на излекуване от рак чрез смях. Опитайте се да започнете деня си със смях. Нека това бъде първото нещо, което ще направите, след като се събудите. Разбира се, изразете благодарност и отправете мисъл към Бога. Ако цялото човечество се смее едновременно няколко минути, бихме могли да премахнем по този „магически“ начин всичкото зло от планетата.

Искам да припомня и още нещо много важно. Пийте много чиста изворна или преварена вода – по два-три литра на ден. Освен прочистването на организма, ще осигурите вода за интензивно променящите се клетки. Това е изключително важно за успешната трансформация на телата ни.

Друг важен фактор, влияещ на промените в тялото ни, е храненето. С подготовката за възнесение естествено ще започнем да консумираме по-леки храни. Затова трябва да се допитваме до тялото си. То не обича резки промени. Има хранителни диети, съобразени с кръвните групи. Потърсете информация за това. Желателно е да се храните с непреработени храни. Добре е в менюто ви да има повече плодове и зеленчуци и сурови ядки и семена. Отбягвайте газираните напитки и храни, които съдържат консерванти, изкуствени оцветители и подсладители и ГМО. Избягвайте и употребата на синтетичен калций.

До сега сме смятали, че млякото осигурява калций за телата ни. Оказва се, че нанася повече вреда, отколкото полза. То предизвиква натрупване на слуз в организма и създава усещане за умора. Млечната киселина разрушава калция в костите. Неблагоприятно е и въздействието върху сърдечно съдовата система. В страните, където консумацията на мляко е по-голяма, и заболяванията от остеопороза са повече, а така също и инфарктите.

Приемете като най-добра напитка изворната вода. Ако я подържите няколко часа на слънце в стъклена прозрачна бутилка, тя допълнително ще се енергизира.

Микровълновата печка променя храните на молекулярно ниво и впоследствие води до разрушителни процеси в тялото ни. Затова, избягвайте употребата й.

Много важен е ритъмът на хранене. Когато интервалите между отделните хранения са големи, организмът се „страхува“ и започва да трупа запаси във форма на мазнини.

Мои познати бяха посъветвани да не хранят през нощта новороденото си дете. То плачеше по цели нощи от глад, а сутринта се нахвърляше лакомо на храната и започваше да я трупа като мазнини. Детето порасна, но на подсъзнателно ниво у него остана страхът, че може да не получи храна и при всяка възможност се стремеше да поглъща, колкото се може повече. Затова, придържайте се към естествения ритъм. Хранете се по-често, но в малки количества.
В моето семейство всяка вечер си позволяваме по един лек аператив от хубава домашна ракия. Но от няколко месеца тялото ми отказва да приема алкохол. Дори и малки количества предизвикват дискомфорт. Намалява и интересът ми към месото. Вероятно това е естествена реакция на промените, които стават в тялото. Възнесението е несъвместимо с консумацията на алкохол и цигари.

Желателно е да се храните поне три часа преди лягане. Много важно е да приемате храната с радост и благодарност. Добре е преди всяко хранене да отправяте молитва, за да се промени нейната структура. Отправете от сърце следната молитва: „Господи, благослови всичката храна на тази маса да изпълни телата ни с елексира на небесната Ти Любов. Внеси в нея необходимите пълноценни съставки и нужната ни енергия, за да вършим успешно задачите си и да Те славим и благославяме навеки. Амин.“ Така небесните сили ще слязат и ще променят структурата на храната ни така, че да бъде усвоена по-лесно. По този лесен начин значително можем да намалим пораженията, нанесени от некачествените храни. Разбира се, за да получим този ефект, е нужно да бъдем изпълнени с Вяра. Създайте навик у децата си също да казват тази молитва.

Добре е да включите в хранителното си меню и употребата на лимец. Това е изначалната пшеница. Има изключително благотворно въздействие върху здравето. Отглежда се лесно. Ако засадите лимец по оградата си, с учудване ще видите как отношенията ви със съседите се подобряват. Бихте могли да научите повече в център „Идея вита“.

Като говорим за леки храни, не забравяйте, че дишането също е приемане на чиста енергия – прана. Клетките ни също се променят така, че да могат да се хранят директно със светлина. Вече са създадени много групи, в които се провежда обучение по Слънчево хранене. Най-общо схемата изглежда така: Сутрин до един час след изгрева или вечер до един час преди залеза на слънцето гледайте в него, без да мигате. Започвате с десет секунди и всеки ден добавяте по още десет. Желателно е преди това да направите разходка всред природата. Събуйте се боси и стъпете на земята, по възможност на място без трева. Докато гледате слънцето, представете си как мозъкът ви се облива със светлина, как тази светлина изпълва тялото ви и преминава в земята. Правете това редовно и ще видите как нуждата ви от храна ще намалее. Имам познати, които от години прилагат тази и други техники и употребяват съвсем малко традиционна храна. Някои от тях могат да гледат слънцето по двадесет и повече минути. Дори да прилагате тази техника от терасата на жилището си, пак ще постигнете значителен ефект. Има и нещо не по-малко важно. Без да прилагате други техники, ще се почувствате пречистени и духовно извисени.

Говорим за факторите, които влияят на нашето духовно развитие и на физическите промени в телата ни. Забелязали ли сте колко често, като погледнете часовника си виждате еднакви цифри? Това не е случайно. Споменахме, че енергийните портали се отварят под въздействието на астрономически събития, като подреждане на планети, комети, пролетно и есенно равноденствие, слънцестоене, изгрев и залез, пълнолуние и други или от съвпадение на числа. Такъв беше порталът 12.12.12. През осемдесетте години ни беше дадена технологията на електронните часовници. Това не е случайно. Когато видим еднакви цифри – 11:11, 12:12 и т. н. – се получава връзка с нашия висш Аз, а от там и връзка с центъра на Земята, центъра на Слънцето, центъра на Галактиката и Великото Централно Слънце. Нашият висш Аз ни побутва да погледнем часовника си точно в този момент. Нека поясним каква е тази наша висша същност. Когато сме Там, ние сме едно цяло с нашия висш Аз. След като сме уточнили по какъв начин ще премине животът ни, за да придобием повече опитности, едната наша половина се материализира на Земята чрез прераждане. Това е нашето смъртно тяло. Другата, безсмъртна част остава Горе, за да ни напътства. Това е нашият висш Аз. Той има достъп до всичките познания на Акаша, следи от близо нашите действия и ни помага. Оказват ни помощ и други същности от ефирните светове. Съществуват Групи за подкрепа. Сега има много желаещи, които искат да ни помогнат. Това, което се случва тук в този момент, е истинско вселенско шоу. Добронамерените същества искат да ни помогнат, така както скаутите помагат на възрастните и болни хора. Поискайте помощ и тя ще ви бъде дадена. Архангел Михаил също има готовност да изпрати своите невидими помощници. Поискайте помощ по време на медитация или просто в състояние на покой. По време на сън също можете да получите отговори на въпросите, които ви вълнуват, но преди това трябва да сте ги задали.

По време на сън душата се отделя от тялото. Поставени на прецизни везни доброволци изгубвали от три до седем грама от теглото си при заспиване, а при събуждане ги възстановявали.

Едно младо семейство имало голямо желание да си купи жилище. Съпругата често сънувала как се разхожда из стаите на красива къща. Веднъж, като минавали край една сграда, тя й се видяла позната. На входа имало обява за продажба. Младото семейство влязло да я разгледа. Дамата с учудване видяла, че всичко й е познато от сънищата. „Жалко. Че не можем да си позволим покупката на такава голяма къща“, казала тя на иконома. А той я успокоил: „Възрастната стопанка е готова да я продаде на всяка цена. От известно време нощем из стаите броди дух на жена.“ Когато стопанката и новите купувачи се срещнали, тя едва не припаднала. Срещу нея стояла жената, която нощем бродела като дух из стаите. Оказва се, че по време на сън душата ни може да броди не само в ефирните светове. Затова, отнасяйте се много сериозно към вашите сънища. Така нашите приятели ни изпращат необходимата информация. В същото време сетивата ни стават все по отворени и голяма част от нас контактуват с ефирните светове по време на медитации, а дори и във всеки момент, в който изразят намерение за такъв контакт. Процесът на това отваряне тече все по-интензивно под въздействието на „буреносните“ енергии на тази и следващите години. Повярвайте, процесът е мощен и необратим. Затова, не се съпротивлявайте, а се превърнете в част от тази пречистваща енергия.

Ето, направихме още една стъпка в нашето духовно просветление. Вече знаем кои са основните фактори, които влияят на физическите и духовни промени в нашия свят. Отворете се смело за промените. Позволете да интегрирате повече Светлина и Любов във вашите клетки. Те нямат ограничения. Отворете ги. Отглеждайте и обичайте вашето ново Аз и го опознайте. Живейте непрекъснато в Новия свят.

При промените, които протичат, ще забележите, че все повече се различавате от заобикалящия ви свят. Нека това не ви смущава. Просто вие започвате да присъствате в Новия свят, който всички ние с толкова любов изграждаме. Тези, които смятат, че нищо не се е променило, продължават да живеят в своята тримерна реалност. Енергиите, които обливат планетата, влияят и на тях, но промените са забавени. Но за нас, които вече сме разбрали мястото си в този променлив свят, осъзнали сме отговорността на своята мисия, всичко се развива много по-бързо – и във физически и в духовен план. Това води до естествен стремеж към търсене на съмишленици. Така се създават малки или по-големи групи и общества от духовно напреднали Работници на Светлината. Този процес ще продължи да се задълбочава. Общуването в тези групи от съмишленици е мощен катализатор на промените. Тенденцията е по-големи такива групи да се обособят в различни форми осъзнати общности. Те могат да бъдат еко селища, духовни общности и комуни. Те ще създават собствени ферми за производство на екологично чиста продукция и ще се стремят към самостоятелен начин на живот. Такива общности има вече във всички страни, също и в България. Тези общности няма да бъдат засегнати от негативните промени вследствие на срива в имунната система. По подобен начин ще започне завръщане в селските райони и все повече хора ще започнат да обработват запустелите земи на дедите си. В големите градове се очаква влошаване на здравето вследствие на голямата запрашеност, вредните газове и силните електромагнитни излъчвания от ретранслатори, базови комуникационни станции, интензивно ползване на мобилни телефони. Живеещите в селата почти няма да бъдат засегнати. Затова, не бързайте да продавате изоставените земи, защото много скоро ще се завърнете към тях.

Наскоро присъствах на преговори за продажба на зряла, качествена букова гора. Купувачът предлагаше 450 лева за декар! Представяте ли си? Толкова струва един кубически метър качествена дървесина. А хората продават просто, защото е по-добро от нищо. И защото не знаят с какъв труд са придобивали тази безценна земя дедите им.

Един от проблемите, които ще възникнат през следващите години, ще бъде дистрибуцията. Цената на горивата ще се увеличи до толкова, че разходите за транспорт ще направят нерентабилно пренасянето на стоки на големи разстояния. Ще се получи недостиг на стоки и храни. Затова, ако имате възможност, направете така, че да можете поне частично да задоволявате нуждите си от екологично чиста храна. Обединявайте се с други собственици и създавайте възможност за задоволяването на вашите и на близките ви потребности от храна. Имайте пред вид, че климатът ще се затопля и ще могат да виреят и по-топлолюбиви култури.

Стремежът към задоволяване потребностите от храна и стоки ще бъде един от факторите, които ще повлияят за създаването на все повече самостоятелни осъзнати духовни общности. Но от много по-голямо значение ще бъде необходимостта от общуване със сродни души. Вие, може би, вече забелязвате колко странни изглеждаме в очите на останалата част от обществото. Понякога, като правя публикации в сайтове и групи, посещавани от масовия читател, ме питат: „Ей, ти добре ли си?“ Това неразбиране на процесите, които текат, ще продължи да се задълбочава. Така, все повече хора със съзнание от четвърта плътност, ще се присъединяват към създадените осъзнати духовни общности или ще създават нови. В тези общности ще съществуват отношения на разбирателство и любов. Добрият климат ще допринесе до създаване на нови технологии на основата на нулевата точка. Това ще премахне необходимостта от ползване на традиционните горива. Ще бъдат създадени и транспортни средства от нов тип, които ще позволят общуването между сродни общности от цялата планета. Животът в тези общности ще бъде самодостатъчен и с всяка година ще процъфтява все повече. Очаква се до 2017 година да има над 10000 такива общества. До 2030 година някои от тях вероятно ще имат население над 100000 души. В тях ще се прилагат нови, нетрадиционни методи на лечение, а повишеното съзнание ще доведе до укрепване на имунната система. Душите, водени от висш мотив, осъзнали истинското си предназначение, ще бъдат изпълнени с неизчерпаема енергия. В тези просветлени общества ще се обръща голямо внимание на духовното израстване, ще се правят групови медитации и ще се отправят молитви. Но главната обединяваща сила ще бъде Любовта. Тези общности ще се ръководят от Съвети на Светлината, които ще се опират на народната воля.

В недалечно бъдеще ще се появи нов континент. Там ще заживеят просветлените души от цялата планета.

В същото време душите от трета плътност ще продължат да живеят по стария си начин. Те ще се отнасят със съжаление към „изгубените“ души от четвърта плътност. Сривът на световната икономика и банкова система ще влоши значително живота им. Ниските вибрации, в които живеят, ще доведат до срив в имунната система и така, постепенно населението на Земята ще започне да намалява. Душите от трета плътност ще изберат да продължат своето развитие в други три измерни светове.

Най-напредналите души ще преминат в пето измерение. Това ще значи, че вече имат изградени светлинни кристални тела и са получили безсмъртие. Те ще имат възможност да помагат на развиващите се души от четвърта плътност. През портала на 12.12.12. г. в пето измерение преминаха около 30 милиона души. Този портал оказа решаващо въздействие върху съзнанието на човечеството. Следващият портал ще бъде отворен през 2017 година, когато до Земята ще се приближи комета, преминаваща по тази траектория веднъж на 10500 години. Тя ще предизвика нова вълна на възнесение. Този портал ще доведе и до положителна промяна в клетъчната ни структура.

През 2030 година приближаването на планетата Нибиру ще отвори нов портал, който ще окаже въздействие предимно в социалната област. Очаква се след затварянето на този портал човечеството да заживее по-спокойно и с успех да продължи изграждането на Новия свят.

Разказвам ви за това вероятно развитие на събитията през този съвсем кратък период, за да осъзнаете каква голяма отговорност носим ние с вас за просветлението на човечеството. В нашите възможности е буквално да спасяваме човешки животи, като носим познание и светлина на душите в това толкова динамично време.

Ние с вас сме души, които изграждат Христово съзнание. Това значи, че основната ни грижа е: „Какво мога да направя, за да помогна за израстването, щастието и добруването на всеки човек и обществото.“ Това е усещането, че всички ние сме Едно. Ако сте подчинени на егото, вие сте една самотна капка. Но, ако съзнавате, че сте част от цялото, тогава сте океан. Основата на щастието е да чувствате, че сте част от този океан, който има силата да отмие всичката натрупвана през вековете болка и да създадете един съвършено чист бряг, на който да съградим Новия свят. Следвайте пътя на Любовта и тя ще ви покаже какви конкретни действия да предприемете.

Когато сме изпълнени с Любов, ние създаваме резонансно поле. Негативното съзнание не поддържа такова поле. За да се реализират технологиите на Нулевата точка, е необходимо резонансно поле. Така ние с вас, работейки за повишаване своето и на другите съзнание, всъщност създаваме условия за така желания технологичен напредък.

До сега с вас говорихме за пътя, по който трябва да вървим, за да изпълним мисията си на носители на ново съзнание и морал. В това търсене на пътя ви разказах за част от своите виждания и вълнения. Още милиони хора по Земята търсят по свой начин този път.


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments