Българите се Вдигнаха като Един за Земята си


Австрийският вестник Die Presse излезе с водеща статия на първа страница посветена на мораториума върху продажбата на земя на чужденци, който приеха българските депутати. Статията озаглавена “Българите се вдигнаха като един за земята си” е единственият положителен отзвук в европейският печат относно най-българското дело сторено от български политици за последните 20 години. Поради това си позволихме да преведем и публикуваме въпросната статия на български език, без да искаме официално разрешение за това от австрийската медия, като същевременно подемаме инициатива за кръщаване на столичен булевард на името на вестника, както и на средно училище на името на журналиста написал статията.

” Сигурно нашите читатели се чудят защо днес техният любим вестник излиза с водеща статия посветена на случилото се в една малко позната и безинтересна за австрийският гражданин държава, каквато несъмнено е България. Но често, именно от случващото се в подобни държави, незаслужено пренебрегвани от нашите читатели, ние можем да се поучим и да вземем пример как да защитаваме интересите на родината си.

До вчера, българите бяха просто европейски граждани, мачкани и унижавани от ботуша на европейската бюрократична машина. Злонамерени и алчни чуждестранни инвеститори принуждаваха, често с откровено насилие, иначе храбрите българи да работят при ужасни условия на труд, срещу мизерно заплащане. Като с печалбите реализирани от този откровено робовладелски строй, застрояваха безразборно българското черноморие и унищожаваха ненаситно българската природа. България бе независима само по документи, дефакто тя бе под прякото управление на най-алчните европейски политици и олигарси. Нейният парламент, бе сбирщина от продажни марионетки, сложени не за да упражняват реална власт, а за да играят театър пред очите на непосветените, но иначе хиперинтелигентни българи.

До вчера, българинът намираше сигурност и утеха в обработването на земята си, тя беше неговата последна опора и богатство. През почивните дни, тази част от българите, която бе принудена от прогреса да живее в града, се устремяваше към своите родни селски места и с див планински ентусиазъм се отдаваше на обработването на наследените от поколения земеделски земи. Без да се оплакват от бедността и тежкия селски труд, тези поробени от града български селяни, нарамили мотики, кирки, лопати, лизгари, търнокопи, вили и търмъци, се отдаваха на земеделската работа, като на пречистващ душата им ритуал. Милиони здрави български мъже, опъваха платнища под милиардите овошки и събираха билиони плодове за да сварят безбройно количество ракия. А ракията – тяхното национално питие, както пише над народното им събрание – “прави съединението”.

Но ето, че зла Европа, злите европейски инвеститори, завидяха на това последно българско богатство и протегнаха грабливите си, костеливи ръце към земеделската земя на българина. Те приеха директива, в която заклеймиха българите като мързелива нация, нация която не обработва земята си, а я оставя да пустее, тогава когато има недостиг на храна в световен мащаб и решиха да отнемат земята на българина, да я дадат на чужденци да я обработват, а с отгледаната продукция да заситят глада на милионите бежанци на територията на Европа.

Само, че този път Европа грешно си бе направила сметката. Българинът може да изтърпи всичко, но не и отнемането на земята му и това трябва да послужи като пример за редовия австрийски и европейски гражданин, както и за нашите политици. Българските депутати, одухотворени от почитателя на фюрера и бъдещ български премиер Волен Сидеров и от бившият изключително интелигентен охранител на Българският цар и бивш български премиер Бойко Борисов, с подкрепата на видния комунистически текезесарски земеделски деец и бивш премиер Сергей Станишев сториха нещо нечувано в най-новата българска история – защитиха българският народен земеделски интерес и отхвърлиха почти единодушно възможността свещената българска земя да бъде продавана на други изроди освен българските. Тези горди български мъже, достойни потомци на страшните български ханове и великите български царе, на безстрашните български революционери от недалечното минало, тези синове на клета майка България, наложиха мораториум върху продажбата на българска земя на накацалите в очакване по границите чужденци.

Какъв паметен ден. Как да не му се прииска в такъв ден на всеки европеец да бъде българин за да се гордее с делата на управниците си. Още рано сутринта, когато всичките 240 български депутати, влязоха в Парламента нарамили, кой – лопата, кой – мотика, а споменатия по-горе Борисов влачещ два чувала картофи за посев, бе ясно, че днес в България ще се случи нещо повратно, ще се случи нещо което се случва веднъж на хиляди години и от което започва ново летоброене. Българските депутати бързо и без суетене осуетиха възможността свещената българска земя да попадне в ръцете на чуждестранни спекуланти, олигарси и мафиоти, излязоха от Парламента и за да потвърдят на дело и докажат безусловно непоколебимостта на своята позиция прекопаха градинката между най-старият им университет и парламента, и под вещото ръководство на споменавания няколко пъти вече Борисов посадиха картофи.

След това те се върнаха обратно в Парламента и гласуваха всеки депутат да бъде задължен да обработва минимум хиляда декара земеделски площи, а правителствената администрация да поеме грижа за обработката земите на българските емигранти. Бе гласувано дупките по черните земеделски пътища да бъдат запълнени с бяла глина и да се даде божествен тласък на хидромелиорацията, като се построят още 50 хиляди черкви, в който денонощно да се произнасят молитви за дъжд и за защита от градушки. Всеки, който бъде заловен да яде турски домати, гръцки краставици, македонски ябълки, египетски боб, перуански чушки, американска царевица, централно-африканска бамя или какъвто и да било чуждестранен плод и зеленчук с изключение на цитрусовите плодове и бананите от Лидъл, ще бъде обявяван за национален предател, земята му ще бъде отнемана, а самият той осъден на доживотен труд в града в предприятие на чуждестранен инвеститор.

Българите за пореден път доказаха, че са достойна нация с древна извънземна история. Дошли от Сириус и пренесли от там земеделието на планетата Земя. Няма друг народ, тъй-древен и тъй-влюбен в земята си, като българския. Народ който не погребва своите мъртви, тъй както го правят другите народи, а наторява с телата им свещената земя на своите деди. Българите не умират и няма да умрат, колкото и да точат зъби западните олигарси, спекуланти и мафиоти, не, българите се прераждат от векове за векове в плодовете на земеделската земя, в която телата им намират мимолетен покой, понесени от кръговрата на сивите вещества в България.

Източник

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments