Космическият Прозорец Планетарно послание на Хаторите чрез Том Кениън

чрез Том Кениън

Космическият Прозорец Планетарно послание на Хаторите чрез Том Кениън

В това последно послание от годината ние искаме да обясним енергийната възможност за издигане на съзнанието и просветлението на ума, сърцето и тялото ви. Ние наричаме това Космически Прозорец, защото това е отвор, през който вие можете по-лесно да надхвърлите възприетите ограничения на време и пространство.

Прозорецът, за който говорим в това послание, започва на 21 декември 2012 (Зимното Слънцестоене) и продължава три дни, до 23 декември 2012. Този Космически Прозорец се появява два пъти в годината и през Лятното, и през Зимното Слънцестоене.

С напредването на всяка година се провеждат различни планетарни и галактически подравнявания и „оцветяват” прозореца, през който можете да възприемате вашата разширена природа. Също така има други космически прозорци.

Два от Земните най-чести космически прозорци настъпват точно преди изгрев и точно след залез. Тези два прозореца са портали в измеренията, през които вие може да надникнете по-лесно през воалите, които разделят световете. Шаманите са доста наясно с тези предвещаващи моменти, но Космическият Прозорец, за който говорим ние в това послание, има по-голям принос, дължащ се на неговто подравняване с галактическото ядро, Централното Слънце на вашата галактика, което, всъщност, е черна дупка.

Това особено и рядко подравняване ще доведе до излъчване на еволюционни енергии из галактиката. Вашата Земя е една от безбройните планети, получаващи тази енергия на извисяване.

Според нас, това космическо подравняване не провъзгласява края на вашия свят, но то предвещава ново начало. Как всеки от вас се справя с тези каталитични еволюционни енергии е личен избор.

Всъщност много хора може да изпитат тези интензивни енергии като дразнещи. Ако не сте умствено, емоционално и енергийно подготвени да скочите в по-високите нива вътре в себе си, тези енергии могат да ви накарат да се чувствате така, сякаш си загубвате ума.

Ако обаче сте в съответствие с движението нагоре, вие ще сте насени от тези енергии. Те могат да отворят извънредни перспективи за вас, ако сте отворени за тях.

Този три-дневен период е идеално време да съзерцавате живота си от гледна точка на разширени състояния на съзнанието, да стъпите извън вашата времева линия, за да усетите шаблоните на вашия живот и личната си история, която сте донесли със себе си до този момент.

Не се плашете от тези части от земния ви опит, които бяха и вероятно са трудни. Има съкровища, които ще бъдат открити в сенките.

В действителност, именно от сенките на колективната ви и лична история, ще бъдат освободени новите енергии. Нашето предложение как да навлезете в този прозорец се основава на Звукова Медитация Етосът.

Предлагаме да прочетете предишното послание Етосът и Не-Дуални състояния на Съзнание, за да разберете по-пълно метода. Предлагаме ви да работите с петминутната версия на звуковата медитация докато опознаете и свикнете с интензивната издигаща енергия на този каталитичен звуков отрязък от по-дългата версия.

В различни моменти от този три-дневен период ние ви предлагаме да се усамотите за известно време, през което да не бъдете разсейвани. Слушайте Звукова Медитация Етосът с фокус на вниманието си в сърдечната си чакра, докато не откриете, че фокусирането в друга чакра придава по-силни преживявания.

След слушането на Звукова Медитация Етосът си представете по какъвто и да е начин, в който се чувствате удобно, че някаква част от вас се носи нагоре над вашата времева линия. Представете си, че тази част от вас може да усети цялата ви история и вероятно историите също така на предишните ви животи.

Почивайки си в това трансцедентно състояние на ума, съзерцавайте тайнствения дар и тежест на въплътения ви живот.

Ако се препънете в „заплетена” или трудна ситуация, която ви повлича надолу от вашето трансцедентно състояние в емоционалния котел от съжаление, гняв, отчаяние и/или безнадеждност, направете пауза и се върнете в Звукова Медитация Етосът отново и се извисете нагоре, както беше, на крилете и към вашата трансцедентна природа и съзерцавайте отново. За някои от вас това може да ангажира много цикли.

Ние ви предлагаме да правите това колкото пъти ви е удобно през този тридневен период. Ако може да владеете себе си чрез изкуството на търпението, ние ви предлагаме да избягвате изкушението да създавате резултати до последната част от този прозорец, която ще е вечерта на 23 декември. Колкото по-дълбоко съзерцавате живота си по начина, който описахме, толкова по-мощни ще са творенията ви.

В предишно Планетарно Послание, озаглавено Сферата на Всички Възможности ние споделихме метод за проявяване на положителни резултати в живота ви. Ние ви предлагаме да прочетете това, ако нямате личен метод за проявление. Засяването на нови реалности през последната фаза от този Космически Прозорец ще помогне много на вашите творения.

Най-накрая, ние молим в последните части на Космическия Прозорец, вечерта на 23 декември, вие да добавите силите на вашето съзнание към планетарен резултат. Визуализирайте планетарно сътрудничество и колективно признаване от страна на човечеството на взаимната връзка на живота, както описахме в Етосът и Не-Дуални състояния на Съзнание.

Големият кораб на човечеството е на път да промени посоката. Тъй като ветровете на промяната оказват натиск върху платната на този метафоричен кораб, не се притеснявайте, когато корабът се накланя на една или друга страна срещу вълните на колективната емоция.

Килът ще запази вашия кораб. Килът е вашето човешко сърце и каквото и да се случва около вас, поддържайте кила дълбоко във водите и ще постигнете безопасно преминаване.

Хаторите

4 декември 2012г.



Мисли и наблюдения на Том


В практическо отношение бих искал да изясня една част от това послание за онези, които може би не са запознати с плаването над техните времеви линии.

Основният метод е просто да слушате Звукова Медитация Етосът с фокус в сърдечната чакра. ( Ако вече сте експериментирали с този звуков откъс и сте открили, че имате по-ярки преживявания, когато поставите умствения си фокус в някоя друга чакра, тогава може да изберете да се фокусирате в нея.)

След слушане на петминутната версия на звуковата медитация, Хаторите предлагат вие да си представите, …” че някаква част от вас се носи нагоре над вашата времева линия. Представете си, че тази част от вас може да усети цялата ви история и вероятно историите също така на предишните ви животи.

Ако сте опитен Аргонавт на Ума, то вероятно имате свой собствен начин да се плъзнете през възела на възприетото време и пространство, за да изпитате разширената си природа. И от този аспект на себе си можете да „наблюдавате” живота си от позиция извън житейските ограничения така да се каже. И както казаха Хаторите, някои от вас може да намерят себе си планиращи други животи също така.

Ако сте начинаещи в този тип мозъчно умение и не знаете как да работите с тази фаза на съзерцание, имам две предложения.

Предложение Номер Едно :


Представете си линия пред вас. Почувствайте тази линия по какъвто и да е начин, който е удобен за вас. Тази медитация в никакъв случай не е визуализация и е без значение дали ще видите нещо или не.

Естествено ще сте склонни да усетите тази въображаема времева линия в собствената си изначална сензорна модалност (т.е. сетивото, което използвате най-често, когато си спомняте събития в миналото или когато си представяте събития в бъдещето). За някои от вас това може да означава, че „чувствате” времевата линия по някакъв начин, особено ако сте двигателен процесор на информация. Други (наречени слухови процесори) може да имат вътрешен глас, който описва времевата линия, докато визуалните процесори ще са склонни да имат умствено впечатление за „виждане” на времевата линия. Просто продължете както усещате времевата линия, когато си я представите.

След това, представете си, че единия край на тази линия е вашето раждане, а частта от линията директно пред вас е настоящият момент от живота ви. Другият край на линията, все още недефиниран, е смъртта ви. За някои хора, ражданията им ще са наляво, докато други може да ги усещат надясно. Няма значение къде е точката на раждане на живота ви.

След това като съзерцавате различни случки в живота ви, локализирайте ги покрай линията във вашето въображение. По този начин, ако се е случило нещо значимо, когато сте били на пет години, то би било по-близо до точката на раждане, отколкото ако кажете, че нещо се е случило, когато сте били на четиридесет и така нататък.

Целта на това съзерцание е да усетите живота си и изборите, които сте направили от гледна точка на разширената си природа. За да завършите тази промяна в перспективата (или гледната точка), представете си, че някаква част от вас се носи нагоре над времевата линия, която е право пред вашето физическо тяло. Може да откриете, че тази „носеща се част от вас” е просто над вас или тя може да е много далеч над вас. Позволете на „частта” да се носи в позиция, в която тя желае и след това наблюдавайте вашата времева линия и личната си история от това място извън ограниченията на физическото ви тяло.

В това послание Хаторите предлагат слушане на петминутната Звукова Медитация Етосът (с фокус в сърдечната чакра) и след това съзерцаване на ситуациите във вашия живот от гледната точка, която е над вашата въображаема времева линия.

Един резултат от тази гледна точка (т.е. извън и над времевата ви линия) е, че вие все по-малко се идентифицирате със специфичните събития в живота ви и все повече се идентифицирате с разширените аспекти на вашата природа. Това разширено чувство за вас надхвърля историите на живота ви – личната ви история – и ви свързва с аспект от вашето съзнание, който не е ограничен от обстоятелствата на вашето минало. Чрез изместването от само-идентичността от „вашия живот”, както е изпитан във вашата времева линия, вие може да осъществите контакт с по-обширния си АЗ, който разглежда личната ви история по доста различен начин, отколкото „ аз-ът”, който живее живота ви като човек.

Тази промяна в перспективата носи със себе си по-голямо чувство на само-състрадание (или любов към себе си), като и вид милост, която често ни убягва на нас, които живеем живота си като въплътени същества.

Работих с основния метод, който описват Хаторите, но намирам за много по-силно да слушам Звукова Медитация Етосът за няколко минути преди да съзерцавам живота си и след това продължавам да слушам разширената версия на звуковата медитация докато разглеждам живота си над въображаемата ми времева линия (тази, която е пред физическото ми тяло).

Откривам, че поддържането на фокуса ми в сърдечната ми чакра докато слушам и се нося над моята времева линия създава много повече енергия, дава по-дълбоки прозрения и генерира много интересни холографски типове визуални образи, когато стигне до значимо събитие в миналото ми.

Управлявам това наблюдение чрез един от моите наставници и той каза, че този начин на работа беше високо ефективен, но може да е твърде мощен за тези, които са начинаещи в звуковата медитация.

Причината за това е, че Звукова Медитация Етосът е много високо вибрационна енергия и може да даде начало на процеси на духовно пречистване в слушателя. Така че на практика, мисля, че е най-добре първо да работите с петминутната версия преди да се впуснете в по-дългата тридесетминутна версия. Но след като свикнете със звуковата медитация, вижте дали методът, който току-що описах работи за вас.

Предложение Номер Две:

Някои хора просто не са добри във въобразяването на геометрични форми, дори линии, и още по-малко в работата с тях. Ако сте такъв човек това следващо предложение работи доста добре.

Изобщо забравете за времеви линии и вместо това слушайте Звукова Медитация Етосът за пет минути с внимание в сърдечната ви чакра. Веднага след слушането помислете си за вашия живот и за важни събития в миналото ви. Поддържайте фокуса на вниманието си в сърдечната си чакра докато правите това. След това, когато ударите "възел" или емоционален заряд, поддържайте фокуса на вниманието си в сърдечната си чакра докато съзерцавате събитията. Ако емоционалният заряд расте твърде много, върнете се към петминутната версия на звуковата медитация, поддържайки фокуса в сърцето си докато емоционалният заряд от припомненото събитие/събития се отдалечи от ума ви. Когато отново получите разширено чувство за себе си, спрете звуковата медитация и се върнете към съзерцание на миналото събитие/събития. Продължете да работите с миналото си по този начин докато неутрализирате въздействието на спомена /спомените.

Целта на медитацията е да разглеждате живота си от разширеното чувство за себе си. И от това разширено чувство за лична идентичност (т.е. извън възприетото време и пространство) вижданията ви за себе си и миналото ви ще се променят.



Мистериозният Дар

Открих фраза в това послание, което е от особен интерес за мен и това се случи в частта от комуникацията, където Хаторите говореха за целта на това специфично съзерцание.

Почивайки си в това трансцедентно състояние на ума, съзерцавайте тайнствения дар и тежест на въплътения ви живот.

Интересно е, че Хаторите, които пребивават основно от четвърто до дванадесето измерение, биха разглеждали въплътения живот и като дар, и като товар. Какво имаха предвид те с това? Имах своите собствени мисли по въпроса, но се обърнах към наставниците си и ги помолих да пояснят.

По същество те казват, че човешкият живот е рядка и ценна възможност да се научиш на майсторство в измеренията, което значи способност да навигираш през време и пространство, докато действаш от осъзнаването да си над времето и пространството. Това е подаръкът на въплъщението, както те го разглеждат, защото напрежението между нашите безкрайни природи и крайните ограничения на телата ни, е нещото, от което възниква по-голямо духовно майсторство.

Товарът на въплътения човешки живот, от тяхна гледна точка, идва от факта, че ние хората сме заклещени между ограниченията на време, място и обстоятелство – повечето от които служат за укрепване на чувството ни за ограничение.

Прибавете към това отслабващата сила на ентропията и постоянното притегляне от гравитацията на Земята и наистина има нещо, което да се борите.

Всъщност, задачата за осъществяване на контакт с нашите безкрайни и безгранични природи докато работим в реалността на физически и културни ограничения е, по много начини, херкулесово усилие. И ето защо животът е, ще заема фраза от Джоузеф Кембъл, пътуване на героя (героинята).

Бележка: Това в скобите е мое. Действителната фраза, приписвана на Кембъл, е пътуване на героя. Мое лично усещане е, че той използва мъжки род, за да обхване и мъжете, и жените – тъй като това бе (и все още е) Социалната конвенция. Докато някои мислят, че е маловажно да се прави разграничение между героя и героинята, аз мисля, че включването на женското в митичния образец на героизъм е от жизнено значение. Социалните реалности са оформени и от физическата необходимост, и от митично-религиозен символизъм. Всъщност, според това как аз усещам нещата митичният символизъм е мощна сила, която се движи през гоблена на културата и ни влияе по начини, по които ние в голяма степен не осъзнаваме. В реалността на Земния живот жените често са хвърляни в ролите (и/или необходимостта) да са героични, също както често такива са и мъжете. Мисля, че е време да издигнем мъжете и жените на равна нога по този въпрос.


Съзерцаването на Живот


Стори ми се, след получаването на това послание, че методът, който дадоха Хаторите, за съзерцаване на животите ни по време на Космическия Прозорец, би бил мощен трансформиращ инструмент по всяко време – особено по време на преходи в животи.

Попитах за това моите наставници и те казаха да, методът би могъл да се използва по всяко време за голяма полза. Просто този специфичен Космически Прозорец е особено зареден с каталитични енергии, ето защо те изнесоха напред тази техника сега.

Въпреки че го разгледах по-рано, мисля, че би било полезно да се върна към основния момент на метода за онези от вас, които искат да използват тази техника след като сме преминали през конкретно това подравняване.

Ключовата концепция зад метода е обичайният ни акт на само-идентификация. Обикновено ние се само-идентифицираме чрез телесното ни съществуване. Ние изпитваме живота си като линейно движение през времето и пространството.

Това е нашата биологична реалност и като човеци бозайници ние сме обвързани с нея чрез нервните си системи и необходимостта да се ориентираме към реалностите на физическия свят, за да оцелеем.

Обаче, има аспект от нас, който надхвърля времето и пространството или най-малкото, някак си е встрани от тях.

Как стигате до това разширено усещане за себе си е без значение. Това, което е важно, е актът на пристъпването извън кутията на собствените ви само-идентификации.

Звукова Медитация Етосът е един начин да стъпите извън „кутията”. Има много други начини да се направи това, разбира се. Не е толкова важно как стигате до там. Обаче, стъпването в разширеното чувство за себе си е от жизнена важност. Именно от това разширено чувство за Себе Си вие може да съзерцавате живота си от гледна точка, която не е обвързана от историите и конфликтите на живота ви.

В извършването на това има мощ.


Финални мисли


Хаторите казват, че последният трети ден от Космическия Прозорец, 23 декември, е мощен прозорец за лична проява. И ако искате да изследвате тази възможност, използвайки техния метод за създаване, предлагам ви да прочетете планетарното им послание Сферата на Всички Възможности.

Именно през тази последна фаза на Космическия Прозорец, Хаторите представят искане. Те молят ние да добавим силите на нашето намерение за специфичен планетарен резултат – колективното признаване на взаимосвързаността на живота и необходимостта от планетарно сътрудничество между хората по света (като противопоставяне на конфликтите).


Тяхното предложение как да завършим тази задача се появява в едно от предишните им послания Етосът и Не-Дуални състояния на Съзнание. Може да намерите линк към Звукова Медитация Етосът в края на това послание и също може да намерите линк към звуквата медитация в раздел Listening в сайта.

Може да намерите всички минали послания на Хаторите в раздел "the Archives" като кликнете на "Hathors" в началната страница.


Информация, която не е свързана с това Послание


Публикувахме няколко нови аудио файла в раздел Listening, включително и Хаторско Усилване наречено Трансмисии Светлина.

Мощите звукови медитации, които се получиха по време на Усилването, бяха събрани в едно CD, което се съсредоточава около седем жлези с цел да ги зареди с духовна Светлина. Този нов запис сега е на разположение, и като диск, и/или мр3 аудио файл за сваляне.

Кликнете тук Click here за още информация за Трансмисии Светлина.

Том Кениън

Превод: Tauno

http://elvenjewels.blogspot.com/2012/12/blog-post_3718.html


Източник: www.tomkenyon.com

Изтегли Звукова Медитация Етосът:

The Aethos Sound Meditation (5 mins 4 secs) 5-минутна версия, сваляне чрез този линк

The Aethos Sound Meditation (30 mins) 30-минутна версия, сваляне чрез този линк


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments